Jureczek Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Witam i pozdrawiam.Mam pytanie . Czy ktoś aktualizował mapy w nawigacji (Nissan conekt ) za pomocą wi-fi ,lub USB - proszę o porady jak to bezpiecznie zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Witam, robiłem to po Wi-Fi. Żadna filozofia. Jednak to jest długotrwały proces. Wszystko zależy od szybkości dostępu do internetu. Cała aktualizacja to jak pamiętam ok 11Gb. Mniejsze kraje wgrywałem dwa lub trzy na raz, natomiast duże pojedynczo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Również aktualizowałem przez Wi-Fi. Potwierdzam, jak napisał kolega post wcześniej, że musisz uzbroić się w cierpliwość. Można także zaktualizować mapy przy pomocy pendrive. Musisz przygotować sobie 32GB pendrive sformatowany w FAT32. Następnie musisz zapisać na tym pendrive licencję z poziomu menu aktualizacji w samochodzie. Na komputer ściągasz i instalujesz oprogramowanie Map Update Tool, podłączasz pendrive i masz możliwość pobrania aktualizacji map zgodnie z posiadaną licencją. Następnie pendrive ponownie podłączasz w aucie i aktualizujesz mapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jureczek Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Dzięki. Będę próbował przez wi-fi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Szczerze mówiąc trochę szybciej (jeśli chcesz zaktualizować wszystkie mapy) zrobisz to przez USB i pendrive. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 7 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Byłem dzisiaj na pierwszym przeglądzie serwisowym. Zapytałem jak przeprowadza się aktualizację map przez USB, skąd je pobrać. Odpowiedź byłą - nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
incipient Opublikowano 7 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Łatwiej jest to zrobić przez usb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.