Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

spryskiwanie szyb

Guest pietia_pk
 Share

Recommended Posts

Guest pietia_pk

Jak spryskać tylną szybę a dopiero później włączyć wycieraczkę bo jak chodzi po suchej to się bardziej zużywa, przy przedniej juz doszedłem trzeba lekko ok 2s podciągnąć przytrzymać i tylko pryśnie a jak pociągne do oporu to dopiero załączą się wycieraczki ?? czy komuś to sie udało ??

A ja tylnej wycieraczki nie uzywam, wystarczaja mi boczne lusterka. Wzięło to się z tąd że kiedy uzywałem spryskiwacza i tylnej wycieraczki to tył auta wyglądał jak gdyby ktoś puscił na niego pawia a że strasznie mnie to wkurzało (ale jestem pedant :D ) to postanowiłem zerwać z tym procederem i nie narzekam.

A jak macie przelozenie do tylnej wycieraczki? Spotkalem sie juz z mozliwoscia pracy cykliczna + tzw plynna regulacja oraz stala praca. Ja mam tylko cykliczna. Czy to znowu "ten typ tak ma" jak w przypadku montazu bialych bocznych kierunkowskazow i innych "udziwnien"?

A ja tylnej wycieraczki nie uzywam, wystarczaja mi boczne lusterka. Wzięło to się z tąd że kiedy uzywałem spryskiwacza i tylnej wycieraczki to tył auta wyglądał jak gdyby ktoś puscił na niego pawia a że strasznie mnie to wkurzało (ale jestem pedant :D ) to postanowiłem zerwać z tym procederem i nie narzekam.

Witam, lepiej jednak co jakiśczas używać, przynajmniej podczas deszczu.

Mi podejście zafundowało zardzewienie trzpienia i silniczek nie potrafił ruszyć wycieraczki. :D

Jak spryskać tylną szybę a dopiero później włączyć wycieraczkę bo jak chodzi po suchej to się bardziej zużywa, przy przedniej juz doszedłem trzeba lekko ok 2s podciągnąć przytrzymać i tylko pryśnie a jak pociągne do oporu to dopiero załączą się wycieraczki ?? czy komuś to sie udało ??

tego chyba nie rady zrobić :roll:

Z tego co wiem mozna zamontowac wycieraczke gdzie spryskiwanie jest przy listku tak wiec najpierw idzie woda potem wycieraczka. Ale gdzie to kupic nie mam pojecia.

Guest pietia_pk

Moja jest z przed liftu :( ( znaczy się z 99 ) ale ma w VIN-ie pierwszą literkę J :) i nie ma takiej bajery :( a może wystaarczy jakiś bezpiecznik przekaźnik wyjąć??

nie posiadam w prawdzie almery ale k11 i umnie jest oddzielnie spryskuje i oddzielnie chodzi wycieraczka nie da sie na raz obydwu rzeczy wlaczyc ale wymienilem kiedys cala dzwigienke na inna i mialem trzy pozycje i wszystko bez problemu dzialalo :)

Guest Gołąb

w K11 tej co mialem ('96) przednie wycieraczki wlaczaly sie same po chwili od momentu wlaczenia spryskiwacza z przodu. Natomias z tylu byly opcje samej wycieraczki (ciagła praca), ciagla praca plus "dozowanie" spryskiwacza Lub praca wycieraczki i spryskiwacz (automatycznie obijal)

w N16 natopisat z tylu same sie wlacza wycieraczka po dluzszym przytrzymaniuu spryskiwacza lub manualnie wlaczana w prace cykliczna... i tak jest wg mnie lepiej ;)