TomMar Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Dzień dobry, jestem tutaj nowy, ale po spędzeniu kilkunastu godzin na necie nie znalazłem opisu usterki jaka mnie dopadła w QQ 2014 Tekna. Problem polega na tym, że nawigacja wyłącza mi się 150-200 metrów od celu podróży zarówno jak mam ustawione prowadzenie do domu jak i pod jakiś adres. Przy fabrycznej karcie problemu nie było, natomiast pojawił się po włożeniu karty Nissan Connect 3 Europe V3 (podmieniałem również kartę V3 z innego QQ i nic to nie zmieniło). Wgranie nowego oprogramowania radia też nic nie dało. Problem może nie jest aż tak uciążliwy w Polsce, ale na Węgrzech już jest ciężko nie mówiąc o Ukrainie gdzie 500MB internetu kosztuje 250zł. Jeśli ktoś z forumowiczów spotkał się z takim problemem lub wie jak temu zaradzić proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Wydaje mi się ,że jednak serwis i modyfikacja softu.To jest zazwyczaj lekarstwo Nissana na jego bubel jakim jest NC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 4 godziny temu, TomMar napisał: Dzień dobry, jestem tutaj nowy, ale po spędzeniu kilkunastu godzin na necie nie znalazłem opisu usterki jaka mnie dopadła w QQ 2014 Tekna. Problem polega na tym, że nawigacja wyłącza mi się 150-200 metrów od celu podróży zarówno jak mam ustawione prowadzenie do domu jak i pod jakiś adres. Przy fabrycznej karcie problemu nie było, natomiast pojawił się po włożeniu karty Nissan Connect 3 Europe V3 (podmieniałem również kartę V3 z innego QQ i nic to nie zmieniło). Wgranie nowego oprogramowania radia też nic nie dało. Problem może nie jest aż tak uciążliwy w Polsce, ale na Węgrzech już jest ciężko nie mówiąc o Ukrainie gdzie 500MB internetu kosztuje 250zł. Jeśli ktoś z forumowiczów spotkał się z takim problemem lub wie jak temu zaradzić proszę o pomoc. W jaki sposób NC połączyłeś do netu? Bo chyba nie chcesz powiedzieć, że na te 150-200 do celu metrów potrzebujesz np. nawigacji w telefonie?? Nie uczestniczyłeś w biegach na orientację itp. że się gubisz na 200 metrach?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomMar Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 10 godzin temu, JACKO29 napisał: Wydaje mi się ,że jednak serwis i modyfikacja softu.To jest zazwyczaj lekarstwo Nissana na jego bubel jakim jest NC Właśnie wgrali mi podobno najnowszy soft i dalej nie działa ;-( 8 godzin temu, Karminadel napisał: W jaki sposób NC połączyłeś do netu? Bo chyba nie chcesz powiedzieć, że na te 150-200 do celu metrów potrzebujesz np. nawigacji w telefonie?? Nie uczestniczyłeś w biegach na orientację itp. że się gubisz na 200 metrach?? Soft zgrywany z pendrive. Proponuję spróbować np szukać podanego adresu we Lwowie gdzie na długości 200 m masz 3 długie równoległe ulice jednokierunkowe a wybijesz sobie z głowy biegi na orientację. Poza tym po to mam nawigację w aucie żeby prowadziła mnie do celu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 @ Karminadel "Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia, nie dostarcza tego dowodu w słowach." G.Eliot @TomMar Kiedyś miałem podobny przypadek, ale dotyczył jedynie prowadzenia "do Dom". Lokalizację domu zapisałem korzystając z poprzedniej karty, a po zmianie karty na nowszą, z prowadzeniem do domu były jajca. Skasuj lokalizację domu i wprowadź ją od nowa. U mnie swego czasu pomogło. Podobnie sprawa może wyglądać z innymi punktami, które sobie wcześniej (korzystając ze starszej karty) zapisałeś w NC. Często się zdarza, że lokalizacja nie tylko punktów, ale i dróg jest korygowana w nowszych mapach, więc możliwe, że stąd Twój problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.