HOROWITZ Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 W opisie kompletu klocków hamulcowych jest taki rysuneczek jak w załaczeniu.Co oznaczaja numerki zaznaczone na żółto ? Zawsze wydawalo mi się ,że wszystkie klocki w komplecie są takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Mam u siebie założone klocki textar a drugie kupione leżą bo już czas na wymianę ale nie zwracałem w ogóle uwagi na ten obrazek jak montowałem albo go po prostu nie było. Mogę otworzyć te nowe i sprawdzić czy jest jeśli Ci zależy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Bardzo proszę.chyba warto to wiedzieć,Też zamówilem bo będe wymieniał tył razem z tarczami,Poprzednie tez textar z tyłu były wymieniane same klocki /bez tarcz /wytrzymały 45000km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 8 godzin temu, HOROWITZ napisał: Bardzo proszę.chyba warto to wiedzieć,Też zamówilem bo będe wymieniał tył razem z tarczami,Poprzednie tez textar z tyłu były wymieniane same klocki /bez tarcz /wytrzymały 45000km Przednke Textar klocki+tarcze mają przejechane 65 tys i teraz będę wymienial tylko klocki. Tył klocki Bosch mają przejechane 90 tys i też dopiero będę wymienial. Chciaz i z przodu i z tyłu jeszcze by można śmigać. Na pewno masz do wymiany po 45 tys? Tył wolno się zuzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 No niestety w prawym tylnym kole było coś nie tak z recznym/nie odbijał/.Koło się grzało ,cała felga się rozgrzała,ze nie mozna jej było dotknąć/było to pewnego razu na dłuższej trasie/.Prawdopodobnie wtedy tarcza się zwichrowala no i teraz jest rezultat w postaci zuzycia przedwczesnego klocków w jednym kole.Wtedy nie mialem czasu na prawidłową naprawę.Przeczyścilem i wymienilem tylko klockiTeraz wymienie klocki i tarcze.Nie wiem czy były wymieniane przez poprzedniego właściciela.Auto ma przejechane 165 tys.km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 I jest odpowiedż z firmy TEXTAR odnośnie numerów klocków.Przypominam są to klocki tylne do Qashqaia J10/1,6 114KM/ Może te wiadomości się komuś przydadzą Witam Numery klocków, mówią nam o tym że są ta 3 różne klocki: 23871 - 2szt. => są to klocki, które powinny być zamontowane w pięści zacisku od strony palców 23872, oraz 24088 => powinny być zamontowane od strony tłoczka, dodatkowo jeden z tych klocków jest wyposażony w styk ostrzegawczy o zużyciu materiału ciernego. (jeśli klocki zostaną zamienione miejscami, piny na płytce nośnej mogą opierać się o palce zacisku co spowoduje krzywe ułożenie się klocka i nierównomierne wytarcie materiału ciernego) Mit freundlichen Grüßen / Best regards Wojciech Sokolowski Technical Sales Support 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Ja mam wszystkie klocki 2387101... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 9 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 I ja także,Dlatego zaintrygował mnie ten temacik,Czekam na odpowiedż z firmy TextarMoje wygladają identycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 4 minuty temu, HOROWITZ napisał: I ja także,Dlatego zaintrygował mnie ten temacik,Czekam na odpowiedż z firmy TextarMoje wygladają identycznie Daj znać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Oto odpowiedż firmy TEXTAR cytuję: Witam, Niestety na klockach musi widnieć takie oznaczenie a nie inne z powodu regulacji ECE R90, która mówi o odpowiednim znakowaniu produktu. Dlatego w naszym katalogu zamieszczony jest szerszy opis produktu, dodatkowo w opakowaniu można znaleźć instrukcję. Mit freundlichen Grüßen / Best regards Wojciech Sokolowski Technical Sales Support No cóż naprawdę trudno to skomentować Głupota unijnych urzędników już nie raz daje znać o sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 5 godzin temu, HOROWITZ napisał: Oto odpowiedż firmy TEXTAR cytuję: Witam, Niestety na klockach musi widnieć takie oznaczenie a nie inne z powodu regulacji ECE R90, która mówi o odpowiednim znakowaniu produktu. Dlatego w naszym katalogu zamieszczony jest szerszy opis produktu, dodatkowo w opakowaniu można znaleźć instrukcję. Mit freundlichen Grüßen / Best regards Wojciech Sokolowski Technical Sales Support No cóż naprawdę trudno to skomentować Głupota unijnych urzędników już nie raz daje znać o sobie. Tylko jak na wszystkich klockach te same numery to jak rozpoznać które są które i jak założyć..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Trzeba się domyślić Po pierwsze założyć na wszystkie klocki dołączone blaszki /są różne teorie jaką rolę one spełniają/ a potem tak uzbrojone klocki zakładamy tak: -ten ze stykiem akustycznym na prawym kole od strony wewnetrznej/od strony tłoczka prawego koła/------- oznaczony 1 -taki sam ale bez styku na lewym kole też od strony wewnętrznej /od strony tłoczka lewego koła/----------- oznaczony 2 --pozostałe dwa od strony zewnętrznej tarczy hamulcowej - Edytowane 14 Czerwca 2020 przez HOROWITZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi