Gość coach Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 To mój pierwszy post na forum więc chciałbym wszystkich serdecznie przywitać! Niedawno kupiłem Nissana Primerę 1995 z silnikiem 2,0D. I już na starcie mam parę pytań: 1) Antena w tym modelu normalnie jest wysuwana z tylnej klapy bagażnika. Normalnie, ponieważ u mnie jest ona złamana i to w taki sposób, że poza otworem na nią, nie ma jej właściwie wcale. I tu moje pytanie: Czy lepiej zainstalować tam nową antenę, czy może zakupić inną i zamontować gdzieś na dachu (jaka różnica np. w jakości odbioru?). Jakie są przybliżone koszty każdego z rozwiązań (razem z montażem) i czy wie ktoś może kto w Poznaniu lub okolicach mógłby się czymś takim zająć? 2) Czy powinienem wymienić pasek rozrządu? Niby był on wymieniany przy 150 tys km (u mnie na liczniku 200 tys) ale nie mam pewności czy licznik nie był kręcony... 3) Czy to normalne, że silnik wydaje taki "głęboki" pomruk (calkiem przyjemny dla ucha) słyszalny głównie zzewnątrz pojazdu? Pozdrawiam i dziękuję za porady, Coach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 Witam nowego Z ta antena to problem,co do odbioru to u mnie jest elegancko.Jak chcesz ja wymienic to musisz kupic oryginal,chyba ze chcesz sie bawic z przerobka.Oryginal jest zajeb...drogi.Co do paska rozrzadu to w Primerkach sa lancuchy,nie wiem jak w dieslu :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 Ja wziolem antene z jakiegos starego radia i ja tam wcisnolem. I tez jet chowana tylko ze nie elektrycnie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość holy Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 Witam nowego Z ta antena to problem,co do odbioru to u mnie jest elegancko.Jak chcesz ja wymienic to musisz kupic oryginal,chyba ze chcesz sie bawic z przerobka.Oryginal jest zajeb...drogi.Co do paska rozrzadu to w Primerkach sa lancuchy,nie wiem jak w dieslu :roll: w dieslu jest pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KTOSIU Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 Hejka DYLSON całkiem niezły pomysł z ta anteną COACH a próbowałeś poszukać jakiejś używki :?: Może chłopaki co sprzedają Nyski na części z Allegro coś mają, na pewno nie wezmą tyle co za nówkę i nie będziesz musiał nic przerabiać :wink: Na twoim miejscu zostawił bym antenę tam gdzie jest A tak przy okazji to witamy w Klubie Pozdr. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmdelphi Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 Witam Ja u siebie mam oryginalną elektryczną antenę i jestem z niej bardzo zadowolony. Mój kumpel ma taką używaną antenę, jeśli chcesz to mogę zapytać za ile byłby w stanie ją oddać. Instalowania anteny na dachu nie polecam, bo trzeba wiercić dodatkowy otwór, poza tym będziesz musiał jakoś zaślepić otwór w błotniku po oryginalnej antenie. A jeśli chodzi o pasek rozrządu, to jeżeli nie masz pewności ile on w rzeczywistości ma przejechane to nie ryzykuj tylko jedź go wymień, bo z nim nie ma żartów:!: Pozdrawiam Delphi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 WitamJa u siebie mam oryginalną elektryczną antenę i jestem z niej bardzo zadowolony. Mój kumpel ma taką używaną antenę, jeśli chcesz to mogę zapytać za ile byłby w stanie ją oddać. Instalowania anteny na dachu nie polecam, bo trzeba wiercić dodatkowy otwór, poza tym będziesz musiał jakoś zaślepić otwór w błotniku po oryginalnej antenie. A jeśli chodzi o pasek rozrządu, to jeżeli nie masz pewności ile on w rzeczywistości ma przejechane to nie ryzykuj tylko jedź go wymień, bo z nim nie ma żartów:!: Pozdrawiam Delphi mmdelphi nie masz moze silownika do tej anteny :?: Ostatnio mi wysiadl z mojej winy(myjnia)Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmdelphi Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 WitamJa u siebie mam oryginalną elektryczną antenę i jestem z niej bardzo zadowolony. Mój kumpel ma taką używaną antenę, jeśli chcesz to mogę zapytać za ile byłby w stanie ją oddać. Instalowania anteny na dachu nie polecam, bo trzeba wiercić dodatkowy otwór, poza tym będziesz musiał jakoś zaślepić otwór w błotniku po oryginalnej antenie. A jeśli chodzi o pasek rozrządu, to jeżeli nie masz pewności ile on w rzeczywistości ma przejechane to nie ryzykuj tylko jedź go wymień, bo z nim nie ma żartów:!: Pozdrawiam Delphi mmdelphi nie masz moze silownika do tej anteny :?: Ostatnio mi wysiadl z mojej winy(myjnia)Pozdro Wątpię aby kumpel chciał oddać tylko siłownik, bo samego bata anteny nikt od niego nie weźmie, a jeśli już zgodzi się na sam siłownik to pewnie będzie chciał wziąść za niego tyle co za całą antenę. Pozdrawiam Delphi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 To spytaj sie ile chce,mnie jest tylko potrzebna malutka zebatka.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmdelphi Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 Kumpel za antenę chce 150 zł. Antena jest w pełni sprawna, niepołamana. Niestety tak jak podajrzewałem samego siłownika nie sprzeda. Pozdrawiam Delphi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eda Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 Ja kupiłem nową antenę tylko że teleskopową i spasowała do otworu bez problemu, a co do paska to sobie go wymień , ja co 60 tys wymieniam pasek wraz z napinaczami i rolką ( kup sobie japoński pasek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NUriel Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 Kumpel za antenę chce 150 zł. Antena jest w pełni sprawna, niepołamana. Niestety tak jak podajrzewałem samego siłownika nie sprzeda. Pozdrawiam Delphi Ja ewentualnie jestem chętny na samego bata Bo mam upośledzony. Czyli w sumie jeżeli bat sprawny jest - to może jednak chciałby na cześci puścić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eda Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 przecież ja mam siłownik ze starej połamanej anteny, miałem ją zamontowaną w hatchbacu i była sprawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coach Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 Troche porozgladalem sie za czesciami do Nissanow na motoAllegro, i zadzwonilem do jednego kolesia, ktory co prawda antene juz sprzedal, ale powiedzial mi inna ciekawa rzecz: otoz jego zdaniem mozna ta wysuwana antene kupic (+wszystko do niej) w Media Markcie za ok. 150 zł i bedzie pasowala do kazdego samochodu. Co o tym sadzicie? Pzdr, Coach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niedzwiedziu Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 A moze warto na gielde poznanska w niedziele sie przejechac - dostaniesz oryginalna i w dobrej cenie, tylko ze uzywke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 Eda za ile bys ja opylil :?: Ja i tak ja rozbiore,potrzebna mi tylko ta mala zebatka po ktorej idzie ten pasek od anteny.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eda Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 myślę że się dogadamy a ile dajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi