czajnik12 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Witam Podpowiedzcie na 2 pytania (na razie ) 1. Czy warto przy kupnie nowego Juka dokupić alarm - koszt po zniżce (nie wiem czy prawdziwej) 900 zł? 2. I również czy warto wykupić pakiet przeglądów, a jeśli tak to który? 3 przeglądy za 2650, 4 za 3110, 5 za 3740. Co w ogóle wchodzi w te przeglądy i jaki jest ich mniej więcej koszt (będę robił raz do roku bo więcej jak 20 tys. nie jeżdżę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Alarm - jak najbardziej tak. Pakiet 3 przeglądów - również na tak, bo chcąc utrzymać gwarancję i tak musisz przez 3 lata ich odwiedzać. Natomiast zakup dłuższych pakietów (moim zdaniem) nie ma żadnego uzasadnienia. Po okresie gwarancji (3 lat) odpowiedzialność Nissana jest tak okrojona, że dotyczy praktycznie usterek silnika. Poproś ASO o wydruk co obejmuje pakiet np. 5 letni i wtedy podejmiesz przemyślaną decyzję. Natomiast jeżeli z góry sobie założysz, że będziesz auto zarówno na gwarancji jak i po serwisował w ASO, to wtedy na pewno warto wykupić 5 letni pakiet, pod warunkiem, że cena pakietu obejmuje również oleje, płyny, filtry ... etc. bo pojedynczy przegląd (nie pakietowy) to na pewno będzie sporo droższy. Podpytaj w ASO o szczegóły o których wspomniałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajnik12 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Dzięki za podpowiedź. Co do przeglądów to pewnie się zdecyduję. Zastanawia mnie ten alarm, bo z tego co zrozumiałem to są tylko dodatkowe sygnały świetlne i dźwiękowe do tego immobilizera, który jest już w nissanie, więc raczej żadne to zabezpieczenie. Czy stosujecie jeszcze blokady skrzyni biegów w nowo zakupowanych autach - chyba wolałbym to niż ten alarm gdyby można było zamontować, ale nie wiem jak się ma sprawa gwarancji na auto później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Blokadę skrzyni biegów możesz sobie również zażyczyć w ASO gdzie kupujesz auto, zarówno przed odbiorem auta, jak i później. Nie musisz się wtedy martwić o gwarancję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.