Niewe Opublikowano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Cześć. Uszkodziłem prawą, dolną listwę drzwi w swoim T31 i mam problem. W ASO wyceniają ją jak nowego Pathfindera, a internet pusty. Jedyna sztuka jaką znalazłem na allegro jest LEWA. Nie zalega gdzieś komu taka w garażu? Nie musi być w stanie idealnym. Nie jestem estetą Chętnie odkupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielon Opublikowano 1 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 a ja podepnę się do pytania. W jaki sposób bezpiecznie je zdemontować ? Zmieniałem audio, wygłuszyłem drzwi, a niestety brzęczy zewnętrza listwa dolna.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eloar Opublikowano 1 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 @Zielon wygląda na to, że listwa jest tylko na klipsach, więc powinno wystarczy ją podważyć i ściągnąć ciągnąć od drzwi. Jeśli wierzyć instrukcji serwisowej, to tył jest na 6 przód na 10 klipsach. W załączeniu strona z instrukcji serwisowej dotycząca tej listwy. Same klipsy to prawdopodobnie powinny być takie: kupiłem jakiś czas temu 20 sztuk na ali za parę dolarów, bo musiałem naprawić listwę przy nadkolu. Ewentualnie mogą być takie: nie ściągałem jeszcze tych listw, więc nie wiem niestety dokładnie, a instrukcja nie zawiera informacji dokładnej. Klipsy powinny wyjść z drzwi razem z listwą. Nissan_XTrail_T31_SM_EXT-32.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 1 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Oryginalne spinki listwy bocznej drzwi T31. Sciąganie listy siłowe -niemal pewne ,ze cześć spinek zostanie połamana,a one -oryginalne nie są dostepne osobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielon Opublikowano 1 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 11 minut temu, piotrek3 napisał: Oryginalne spinki listwy bocznej drzwi T31. Sciąganie listy siłowe -niemal pewne ,ze cześć spinek zostanie połamana,a one -oryginalne nie są dostepne osobno. a więc jak ściągnąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eloar Opublikowano 1 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 @piotrek3 to takich jeszcze nie widziałem. Wyglądają w sumie jak te dostępne na aliexpress tutaj. Pewnie znajdą się i na ebay. Jesteś w stanie potwierdzić czy zaprzeczyć, że klipsy po prosty wyciąga się odciągając listwę od drzwi w kierunku zewnętrznym, czy może należy ją przesunąć w konkretną stronę, albo płaskim narzędziem w jakiś sposób przycisnąć klipsy z której strony? Też jestem ciekaw jak to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.