barniak Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Przepraszam, że tak sypie tematami. Jeszcze jedna sprawa odnosnie klimatyzacji. Na podwórku ostatnio mamy po 30 stopni ciepła. Klimatyzacja jakby nie wyrabiała. Nie leci jakieś lodowate powietrze, leci chłodne ale to za mało. Dopiero po dłuższej jezdzie w aucie robi się chłodno, w miescie słabiutko. Klimatyzacja ostatnio nabita. Otworzyłem też maske i ten grubszy przewód wraz z aluminiową rurą nie jest jakoś mega zimny. On jest poprostu letnio-zimny. Ten cienki bardzo gorący. Czy primery poprostu maja tak słaba klime ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefas86 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Cześć. Borykam się z podobnym problemem od dawna i żadne mechanik nie znalazł jeszcze rozwiązania Jak coś Ci się uda podziałać podziel się wiedzą. Ja szukam dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Kolega miał podobny problem w chrysler ptcruiser, okazało się że miał uszkodzony kompresor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barniak Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 17 godzin temu, kefas86 napisał: Cześć. Borykam się z podobnym problemem od dawna i żadne mechanik nie znalazł jeszcze rozwiązania Jak coś Ci się uda podziałać podziel się wiedzą. Ja szukam dalej ... W trasie jest ok, jak auto jedzie to klima chlodzi az miło. W mieście nie daje rady jak sie stoje na swiatlach w pelnym sloncu. Tzn chłodzić coś chlodzi no ale nie tak zeby było bardzo zimno czytałem, że to przypadłość primer. Chyba bedzie trzeba podjechac do magika od klimatyzacji co sprawdzi kompresor własnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barniak Opublikowano 25 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Dziś jest bardzo gorąco. Na słońcu 34 stopnie. Podczas jazdy klimatyzacja działa, natomiast na postoju (np światła) zauważalnie słabnie. Co może być problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Kompresor siada podjedz niech ci go sprawdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barniak Opublikowano 25 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Teraz się przejechałem i siedzę w aucie na parkingu i chłodzi. Cholera wie już co jest. Chociaż ta rurka od zimnego powietrza pod maska jest dużo cieplejsza jak po ciągłej jeździe (wtedy jest lodowata). rozumiem ze jeśli pada kompresor to szukać używki czy go można regenerować czy coś? 43 minuty temu, stuff1000 napisał: Kompresor siada podjedz niech ci go sprawdzą A czytałem coś o skraplaczu - może to być tez to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barniak Opublikowano 25 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 1 godzinę temu, stuff1000 napisał: Kompresor siada podjedz niech ci go sprawdzą A powiedz mi kolego jeszcze czy przykładowo nieszczelność może powodować takie problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Mało gazu w układzie (lub za dużo) też może wpływać na działanie klimatyzacji. Najlepiej podjechać do zakladu gdzie zajmują się naprawą klimatyzacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barniak Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Byłem wczoraj na warsztacie ale z zupełnie innym problemem. Ale przy okazji obejrzałem chłodnice. Zeberek na dole prawie już nie ma czy to też może być problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chytry.lis Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) Niestety nie pomogę zbytnio ale napiszę coś od siebie w temacie klimatyzacja. Od grudnia 2019 wydałem na jej poprawne działanie już ponad 1500 zł. Najpierw nieszczelny przewód, potem wymiana skraplacza, potem czujnik a na koniec jeszcze "grzebanie" w elektryce (kostki przy czujniku i kompresorze, moduł komfortu/bmc...). Teraz klimatyzacja chłodzi bardzo dobrze ale nie można jej wyłączyć (przyciskiem na panelu sterowania) i działa non-stop. Macie jakiś pomysł? Edytowane 27 Lipca 2020 przez chytry.lis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefas86 Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 4 godziny temu, chytry.lis napisał: Niestety nie pomogę zbytnio napiszę coś od siebie w temacie klimatyzacja. Od grudnia 2019 wydałem na jej poprawne działanie już ponad 1500 zł. Najpierw nieszczelny przewód, potem wymiana skraplacza, potem czujnik a na koniec jeszcze "grzebanie" w elektryce (kostki przy czujniku i kompresorze, moduł komfortu/bmc...). Teraz klimatyzacja chłodzi bardzo dobrze ale nie można jej wyłączyć (przyciskiem na panelu sterowania) i działa non-stop. Macie jakiś pomysł? Napisz proszę dokładnie co zrobiłeś że zaczęła działać, bo ja walczę od dawna i bez rezultatu a utopiłem z tym już też dość sporo kasy. Łatwiej może będzie telefonicznie jeśli możesz. podeślę nr na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi