krasnal80 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Cześć. Proszę o podpowiedź jaki może być problem w odpalaniu X. Skrzynia automat . Bateria w pilocie wymieniona . System bez kluczykowy. Podejrzewam że czujnik przy hamulcu macza w tym palce. Jak wsadzam kluczyk do stacyjki bo nie mogę odpalić bez kluczykowo to jakby problemu nie ma . Proszę o podpowiedzi. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo720709 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Witam. Mam podobny problem. System bezkluczykowy. Komunikat na liczniku key not found. Nie odpuszcza blokada stacyjki. Problem pojawia się kiedy jest sucho i ciepło. Podczas deszczu i wilgoci jest ok. Wyczyszczone oba czujniki przy pedale hamulca , wymienione baterie w obu kluczach ,rozebrane drzwi żeby sprawdzić instalację elektryczną od wyłączników na klamkach. Problem pojawia się 2-3 razy na 10 odpaleń. Może razem znajdziemy jakieś rozwiązanie. U mnie wersja z manualną skrzynią biegów. Po włożeniu klucza do stacyjki jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal80 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Hej. w moim X problemem okazał się czujnik pedału hamulca. Są tam dwie kostki odpowiedzialne za odblokowywanie systemu odpalania i odblokowywania skrzyni biegów - automat. Poruszałem tym kostkami aby się upewnić jakie mam kupić nowe. Problem zniknął sam wszystko działa . Podejrzewam, że jak sprzątałem samochód to poruszyłem kabelkiem przy którejś kostce i może nie stykało czy coś. Sam do końca nie wiem, ale pomogło szukanie przyczyny. Wystarczyło docisnąć styki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.