barniak Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Podczas nierówności coś stuka z okolic prawego tylnego koła. Dźwięk jakby stukanie garnków. Osłona termiczna nad tłumikiem zdjęta, tłumik się trzyma i nie stuka. czy osłona tarczy hamulcowej może wydawać taki dźwięk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devil1986 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Mam ten sam objaw w kombi myślałem że to łączniki staba więc zmieniłem na nowe gumy staba też nowe, wg mnie to chyba będzie któryś ze silent blocków. Nie powiedzą ci którzy już się uporali z tym, co jest powodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barniak Opublikowano 26 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 7 godzin temu, Devil1986 napisał: Mam ten sam objaw w kombi myślałem że to łączniki staba więc zmieniłem na nowe gumy staba też nowe, wg mnie to chyba będzie któryś ze silent blocków. Nie powiedzą ci którzy już się uporali z tym, co jest powodem Jutro zobacze w bagazniku gdzie kolo zapasowe jest, moze tam cos wpadlo i stuka. Chociaz watpie. Wedlug mnie odglos idzie z koła tylnego i jest dosyć głosny... Silent blockow czyli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devil1986 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Czyli tuleje gumowo metalowe przy zawieszeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barniak Opublikowano 27 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Masz może jakiś link do przedmiotu albo nr oem? Poszukam sobie co to jest - mechanik ze mnie żaden stąd takie błache pytania, przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devil1986 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 https://allegro.pl/oferta/tuleja-belki-tyl-nissan-primera-p12-wp-12-01-07r-8840879109?utm_medium=app_share&utm_source=facebook. Tutaj masz opis po co są i dowiesz się więcej https://autokult.pl/2876,tuleje-zawieszenia-maly-problem-a-meczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Mocowanie górne amortyzatora. Zobacz czy czasem nie przegnił cały kielich. Często spotykane przypadłości w almerach i T30. Auta pokrewne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devil1986 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Miesiąc temu zmieniałem amortyzatory i zaglądałem tam i było wszystko ok żadnej przebitej blachy. Chyba że w jakimś innym miejscu. Mi to tak strzela jak wjadę w jakąś większą nierówność, jest to dźwięk podobny do obijania się drążka stabilizacyjnego, tylko gumy i łączniki były wymieniane miesiąc temu razem z amortyzatorami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.