Ryszard52 Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Witam Koledzy mam zamiar zamontować czujniki cofania i w związku z tym mam takie pytania 1 czy jest to możliwe do zrobienia bez zdejmowania tylnego zderzaka? 2 jak przejść kablami czujników do środka auta? może ktoś z Kolegów zakładał takie czujniki? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Nie jest możliwe bo pod zderzakiem jest gruba pianka. Musisz ją odpowiednio wyciąć pod czujniki. Kabelki przekładasz przez kratki wentylacyjne do grodzi bagażnika, są o ile się nie mylę dwie z gumową zasłoną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard52 Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 to trochę lipa,bo boję się zdejmować zderzak że póżniej nie założę go równo jak myślisz Kolego? da się go założyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Oczywiście, też zdejmowałem i jedynie trzeba uważać na zaczepy od góry bo można urwać haczyki. A jak pomału zdemontujesz ze ślizgów i tych zaczepów to pójdzie. A i dół jest na śrubki z osłoną plastikową skręcony. Jak się przyjrzysz gdzie są śruby od ślizgów to nawet nadkola nie trzeba ściągać. A i te plastiki pod lampami tylnymi też trzeba demontować. Zobacz to.......http://prntscr.com/tncitk Na rozpisce tego nie widzę, ale od góry są właśnie takie zaczepy plastikowe, i na nie musisz uważać. Jak odsuniesz lekko zderzak pod rynną uszczelki to po obu stronach są te mocowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard52 Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Godzinę temu, M@reS napisał: Na rozpisce tego nie widzę, ale od góry są właśnie takie zaczepy plastikowe, i na nie musisz uważać. Jak odsuniesz lekko zderzak pod rynną uszczelki to po obu stronach są te mocowania. właśnie boję się o te różne zaczepy i haczyki zdjąłem tą osłonę na progu bagażnika,gdyby założyć czujniki w tej" listwie "zderzaka to dwa środkowe przechodzą przez wycięcia w tym piankowym absorberze niestety dwa zewnętrzne nie podejdą,chyba że jest jakieś dojście od dołu zderzaka ogólnie czarno to widzę trzeba chyba iść w kierunku kamery cofania dziękuję Ci Kolego za zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieslaw49 Opublikowano 21 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Założyłeś te czujniki, czy dałeś za wygraną?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard52 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 tak,założyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.