Kazik_R52 Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 https://www.autoevolution.com/news/jatco-cvt-may-be-ditched-in-favor-of-9-speed-auto-for-2021-nissan-pathfinder-143841.html w zasadzie zostało potwierdzone że Pathfinder 2021 zamiast CVT otrzyma 9 biegowy automat....... a że Pathfinder i Murano dzielą wszystko od płyty po silniki i skrzynię, wiec podejrzewam, że w Murano niedługo sie pojawi nowy automat .... jeśli Pathfinder 2021 będzie nowym modelem, to pewnie nową skrzynię dopiero dostanie Murano Z53. Ma być 9 biegowy automat i znany z infiniti świetny 2.0 o zmiennej kompresji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Wreszcie koniec tej dziadowskiej cvt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Augi Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Ja sobie chwalę CVT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 ze skrzyniami jest tak zależy jak się trafi. Mi kiedyś w Buick-u lesabre powiedzieli że skrzynia do remontu bo śmierdział olej i jak wymienią to nie wiedzą czy wyjadę. Olej wymienili a auto przelatało na tej skrzyni jeszcze 300 tys bez remontu i lata dalej mając 515 już najechane. I ze skrzynia nic sie nie dzieje. Jedynie co robiłem po zakupie to montaż chłodnicy oleju bo on nie miał jej. Automat który w nim siedzi to 4t65e i mam go do dziś super auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Ja nie narzekam na skrzynię CVT , ale zbyt dużo ludzi ma problemy i to często z nowymi skrzyniami . Jest zla fama, to blokuje sprzedaż , jeśli ciągle czytasz nie kupuj tego g... z CVT. Prawie 20lat produkcji CVT i te same problemy.. Jeśli Nissan chce walczyc z konkurencją musi coś zrobic. Nowy silnik , 2.0, który jest nalepszy w swojej klasie + nowy automat , jest to już sprawdzona konfiguracja z Q50. Pytanie czy nowy układ napędowy wejdzie przy okazji liftingu Z52, czy za 3 lata do Z53... W każdym bądź razie idzie nowe ..... Nie można też wykluczyć, że po wejściu oszczędnego/ekologicznego silnika Murano wróci do Europy , skoro zawitała toyota Highlander ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.