katazipen Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Witam , od niedawna jestem posiadaczem w/w auta T31 Nissan X trail 2.0 DCI 173 HP , uważam osobiście że kultura pracy silnika w moim aucie jest na niskim poziomie , głośna praca , lekkie poklekotywanie itd. głównie na zimnym choć na ciepłym silniku wcale nie idealnie . Mam do porównywania inny diesel 2,5 DCI z Nissana Interstara . Czy ktoś z kolegów mieszka i ma czas na spotkanie ja dojadę i ewentualnie posłuchanie mojego X trail a ? Jestem z łódzkiego Okolice Piotrkowa Trybunalskiego ? Czy wasze silniki też tak pracują głośno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk93 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Tak czysto poglądowo, może nagraj pracę silnika zaraz po odpaleniu, mam wersję 150KM, ale chodzi stosunkowo cicho, może poduszki masz do wymiany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katazipen Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Poduszki wymienione. Oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Głosna czy cicha praca diesla to zawsze jest odczucie subiektywne -dla kazdego moze brzemiec to inaczej. Ale jak już to za głośna prace diesla najczesciej winne sa wadliwe wtryskiwacze. Poduszki silniki nie maja na głosna prace silnika żadnego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katazipen Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Po takim konkretnym przejeździe po takiej konkretnej jeździe praca lekko Cicha lekko staje się delikatniejsza ale potrzeba ty 10- 30 km przejechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katazipen Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Proszę linki Ciepły silnik : zimny silnik : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) W dniu 31.07.2020 o 22:33, katazipen napisał: Czy ktoś z kolegów mieszka i ma czas na spotkanie ja dojadę i ewentualnie posłuchanie mojego X trail a ? Jestem z łódzkiego Okolice Piotrkowa Trybunalskiego ? jak chcesz podjedz do Lodzi, Chojny, nie trzeba przebijac sie przez miasto, druga opcja to prawdopodobnie w srode albo czwartek bede jechal za Piotrkow Tryb., zwykle jade przez Moszczenice, zostaw jakies namiary to podjade, moze byc ma PW Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez borge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katazipen Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Okej pasuje tylko jutro Daje auto na wał do regeneracji wał napędowy odnośnie tych moich wibracji o których mówiłem/pisałem . Auto mam odebrać w czwartek. Znasz może ten warsztat na ulicy przestrzennej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 z Przestrzennej ktory regeneruje waly napedowe nie, pamietam ze byl tam zaklad regenerujacy walki glowicy rozrzadu ale to bylo 3 dekady temu ; ) jak chcesz jutro przed warsztatem podjechac posluchac silnika, zostaw tel. na PM, oddzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katazipen Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) Ok Borge: Dzięki za info że w ogóle się odezwałeś Chciałem wysłać na pw ale nie możesz otrzymywać wiadomości . Taki wyświetli mi się komunikat http://napedowe.pl/ Rolmet II Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez katazipen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) . Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez borge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi