Tomasz_es Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Witam Panowie.Wracajac z wakacji kilka dni temu miałem dziwne odgłosy w pathfinderze swoim. Mianowicie przy jechaniu w dół gdy puściłem gaz (jadąc na biegu) coś mi stukało. Miało to miejsce wlprzy wolnej jedzie w momencie gdy silnik jak by to powiedzieć zaczynał "wyhamowywać". Pomyślałem że może hamulce. Wymieniłem tarcze i klocki przód i tył, szczęki hamulcowe, przy okazji końcówki, drążki i łączniki, oraz pęknięta sprężynę z tyłu w amorze. Wszystkie oleje i płyny wraz z filtrami. Niby wszytsko było ok, ale wczoraj ponownie usłyszałem dziwne odgłosy. Na domiar złego jak pojechałem do mechanika i go zabrałem i chciałem pokazać o co chodzi wszystko wróciło do normy. Tak jak by coś się rozgrzało i uspokoiło... Odgłos jakby z okolic tył niego koła. Nawet nagrałem krótki filmik jak to wygląda. Postaram się go dodać. Macie jakiś pomysł gdzie szukać sprawcy tego odgłosu? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_es Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Jakość kiepska ale miałem tylko chwile na nagranie. Może coś pomoże Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 moim typem jest : krzyżak tylnego wału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_es Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Teoretycznie miał mechanik je sprawdzić u wymienić w razie potrzeby... Generalnie wczoraj pojeździłem i znowu cisza... Denerwuje mnie ze coś tam siada a nie wiem co... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_es Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Ok. Krzyżaki mam zamiar wymienić na tylnim wale. Czy oba są takie same? Tzn 27x82? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaCo do lampy wezmę jednak taka jak Twoja ta krótsza... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skerim Opublikowano 7 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Krzyrzaki musisz zmierzyć suwmiarką, były dwojakie montowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.