Shamack Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Witam.Bylem ostatnio na przegladzie na 60tys km w ASO i koles mowil cos o jakies wadzie fabrycznej tego silnika. Ktos cos kojarzy w tym temacie? Bo mowa byla albo o wymianie albo o czyszczeniu cylindrow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Ja nie doświadczyłem, do sprzedaży przejechałem swoim 1.2 Dig-T w Qashqai-u 5 lat / 110 tys. km i z tego co wiem kolejny właściciel jeździ dalej bezproblemowo. Może @JACKO29 coś więcej będzie wiedzieć bo wymieniał motur na gwarancji. "Znane są przypadki silników 1.2 DIG-T Nissana, w których w ramach roszczenia gwarancyjnego wymieniane były pierścienie tłokowe lub nawet cały silnik. Co mogą zrobić kierowcy eksploatujący silnik 1.2 DIG-T Nissana? Powinni przede wszystkim regularnie kontrolować poziom oleju i w sytuacji, w której samochód jest jeszcze na gwarancji, zgłaszać ewentualne ubytki w ASO." Żródło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 6 godzin temu, Shamack napisał: Witam.Bylem ostatnio na przegladzie na 60tys km w ASO i koles mowil cos o jakies wadzie fabrycznej tego silnika. Ktos cos kojarzy w tym temacie? Bo mowa byla albo o wymianie albo o czyszczeniu cylindrow. Skoro pytasz a nie zauważyłeś nic niepokojącego w eksploatacji auta, to może nie trafiłeś na felerny egzemplaż. Dalsze drążenie tematu może Cię w najlepszym przypadku przysporzyć o ból głowy po bezsenność. Lepiej weź pod uwagę post powyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 W dniu 17.08.2020 o 21:21, Thunder napisał: Skoro pytasz a nie zauważyłeś nic niepokojącego w eksploatacji auta, to może nie trafiłeś na felerny egzemplaż. Dalsze drążenie tematu może Cię w najlepszym przypadku przysporzyć o ból głowy po bezsenność. Lepiej weź pod uwagę post powyżej Już nie wspomnę, że ten temat kwalifikuje się na kosz, bo zarówno w dziale QQ, jak i Pulsara temat był już poruszany wielokrotnie - wystarczyło poczytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 A ja się cieszę, że chociaż ktoś coś od czasu do czasu tu napisze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eulalia Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Właśnie jestem w trakcie takiej naprawy serwisowej. Jeszcze nie wiem czy wymienią cały silnik czy będą coś dłubac w starym. Padł jeden cylinder podczas jazdy. Auto jeszcze na gwarancji, Bogu dzięki. 40 tys przebiegu i taka niespodzianka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.