piotr60 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Przymierzam sie do zakupu QQ z silnikiem 1.3 140 koni.rocznik 2018/19 Na forum poczytałem o problemie z ładowaniem akumulatora i stukami z kolumny kierowniczej. Może ktoś wie czy problem z akumulatorem nadal występuje , jak go zdiagnozować podczas oględzin auta przed zakupem ? Ile kosztuje naprawa ,lub regeneracja , lub kupno nowej kolumny kierowniczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr60 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 co nikt nic nie wie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeke Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Nie widzę powodu martwić się na zapas. Samochody z rocznika, który Ciebie interesuje powinny być na pełnej gwarancji producenta. Akumulator - nawet jak skończy się po jej upływie to jego wymiana nie powinna powalać kosztem. Podoba Ci się - kup i ciesz się jazdą. Nie czytaj forum , bo osiwiejesz:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 19 godzin temu, piotr60 napisał: Przymierzam sie do zakupu QQ z silnikiem 1.3 140 koni.rocznik 2018/19 Na forum poczytałem o problemie z ładowaniem akumulatora i stukami z kolumny kierowniczej. Może ktoś wie czy problem z akumulatorem nadal występuje , jak go zdiagnozować podczas oględzin auta przed zakupem ? Ile kosztuje naprawa ,lub regeneracja , lub kupno nowej kolumny kierowniczej? Pytasz o nowe auto,a wyciągasz problemy w większości aut od 2-5 lat.Nie chcę wyrokować ,ale temat stukającej kolumny był wałkowany wiele razy w NOTE,w Qashqaiu przewinął się może dwa-trzy razy.Akumulator? Jak iest pod maską FIAAM to w ciągu 3 lat wymiana na gwarancji.Inne żyją dłużej.To wszystko.Kupuj i ciesz się jazdą.Przypadki awarii,drobnych usterek,to nie jest tylko domena Nissana,wierz mi w innych jest gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr60 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zapytałem o akumulator , bo będę dużo jeździł. Nie chciałbym 3tys kilometrów od domu stojąc na autostradzie , zastanawiać sie gdzie szukać dealera Nissana, żeby na gwarancji wymienił baterię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jumar Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) Ja mam auto z tego dokładnie okresu - wyprodukowany w 2018, wyjechał na drogi w 2019, żadnego z ewentualnych problemów, które opisałeś nie doświadczyłem. Jeżeli tylko auto nie miało jakiegoś większego dzwona, to powinno się fajnie prowadzić i dawać przyjemność z jazdy, bo to jest prawie nowe auto. Pewnie, że coś się może zepsuć , ale zastanawianie się, czy ma jakieś słabe punkty i co może paść nic ci nie da i w niczym nie pomoże,a tylko psychicznie zmęczy Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez Jumar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr60 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Psychikę mam zdrową , w końcu to tylko samochód, rzecz przydatna , ale nie najważniejsza w życiu. Jumar ile nakręciłeś kilometrów od zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeke Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 W dniu 24.08.2020 o 22:02, piotr60 napisał: Zapytałem o akumulator , bo będę dużo jeździł. Nie chciałbym 3tys kilometrów od domu stojąc na autostradzie , zastanawiać sie gdzie szukać dealera Nissana, żeby na gwarancji wymienił baterię. Nie musisz się zastanawiać, w takim przypadku wyciągasz telefon - memory, five , Siara i wszystko jasne. Przyjeżdża assistance od Nissana , wrzuca samochód na lawetę, Ciebie zaprasza do środka i zawozi pod drzwi dealera. Tam dwie opcje: a) naprawa na miejscu (czyli wymiana aku) b) samochód zastępczy i kontynuacja podróży Wprawdzie odrobinę stresu jest ale rozwiązanie bezproblemowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr60 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Jak będę w Macedoni i Albani też przyjedzie serwis ?? Nie ma sposobu żeby zdiagnozować od czego te akumulatory sie rozładowują?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Jak w tych krajach są dilerzy Nissana to powinien przyjechać asistance Nissana. Jednak niezależnie od tego dobrze jest mieć wykupione asistance przy normalnym ubezpieczeniu, też pomogą. Również przed wyjazdem w Polsce możesz podjechać do serwisu, żeby sprawdzili akumulator. Mam auto z tego okresy który Ciebie interesuje. Nic się nie dzieje, a mam dodatkowo obciążone aku podwójnym rejestratorem jazdy. Przy tak czarnych myślach jak Twoje, nikt by nie wyjeżdżał za granicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 8 godzin temu, piotr60 napisał: Jak będę w Macedoni i Albani też przyjedzie serwis ?? Nie ma sposobu żeby zdiagnozować od czego te akumulatory sie rozładowują?? W Albanii masz serwis Mercedesa i o dziwo sieć sklepów.Na pewno pomogą w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Przy takich obawach o aku to ja bym zapasowy kupił, serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeke Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Kolego. To tylko samochód, kupa metalu i plastiku na gumach. Zepsuć się może wszystko i wszędzie. Gwarancja Nissana i assistance działa na terenie Macedonii. Jeżeli chodzi o Albanię , jak kolega wyżej napisał - przy zakupie samochodu ubezpieczasz go. Wszystkie poważne firmy ubezpieczeniowe dają w pakiecie do nowych samochodów assistance, które w swoim zakresie obejmuje pomoc w przypadku awarii akumulatora. Owszem , w Albanii zapłacisz za aku , ale pomoc uzyskasz za darmo. Ładownie w Nissanie nie jest "optymalne", rzekłbym nawet do bani. Większość problemów wynikało jednak z badziewnych akumulatorów firmy FIAMM. Jak Jacko wspomniał - inne trzymają trochę dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Tak jak przedmówcy napisali - kupuj QQ jak Ci się podoba, zatankuj i jedź na urlop. Problem z akumulatorem wynika w głównej mierze z działania systemu START | STOP. Jak sobie z tym poradzić znajdziesz na Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jumar Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 On 8/25/2020 at 5:36 AM, piotr60 said: Psychikę mam zdrową , w końcu to tylko samochód, rzecz przydatna , ale nie najważniejsza w życiu. Jumar ile nakręciłeś kilometrów od zakupu? w tym tygodniu stukneło mi 20 000km od marca 2019, wiec tak bardzo standardowo jest użytkowany, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
degaar Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Witam Jeśłi chodzi o aku to zrobiłem swoim 60000 tys km i nic sie nie dzieje (auto mam z lutego 2019) Stuków z okolic kolumny także nie uświadczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Ja dziś byłem na serwisie w ASO. N-conecta 2018 rok pierwsza rejestracja 03- 2019 , przebieg 12000 km Świeci mi się pomarańczowa kontrolka z wykrzyknikiem i jest komunikat niestety po angielsku coś tam o systemie, chodzi o awaryjne hamowanie, rozpoznawanie znaków i ostrzeganie przed niezmierzonym zmiano pasa ruchu. Diagnoza: awaria kamery przedniej, czekam aż sprowadzą i na gwarancji mi wymienią, poz tym autko spisuje się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekgoodadvice Opublikowano 1 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Czy wygląda to tak jak na moich zdjęciach, bo jeśli tak to zdycha akumulator u mnie po wymianie na nowy od roku spokój. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 YY dokładnie tak jak na twoich fotkach, ASO stwierdziło awarię przedniego radaru. Kamerka już jest w salonie , czekan tylko na termin wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi