Guest mitch Posted September 12, 2004 Share Posted September 12, 2004 Hej, stwierdziłem, że szkoda zdrowia mojego i mojej lepszej połówki i czas nadszedl na zmianę wycieraczek w naszej P10. I tu pojawił się problem, jako że każda wycieraczka (włącznie z tylną) jest innego producenta i chciałbym się dowiedzieć, jakie powinny być faktycznie wymiary wycieraczek. Obecnie wszystkie wycieraczki są długości 530 mm. Takie mają być? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IvanH Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 W P11 sa dwie rozne. Jak kupujesz nowe to na pudelkach zwykle sa opisy i tam zwykle jest dobrze opisane. wysatrczy przejrzeć i wybrac właściwe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mitch Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 W P11 sa dwie rozne. Jak kupujesz nowe to na pudelkach zwykle sa opisy i tam zwykle jest dobrze opisane. wysatrczy przejrzeć i wybrac właściwe. No dzięki, ale właśnie tutaj mam problem. Na wycieraczkę dla kierowcy pasuje 530, ale za diabła nie mogę się doszukać rozmiaru dla pasażera. Nic to, będę dalej szukać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 JA mam z przodu 53cm a z tylu 55cm - jakby kto nie weidzial ja mam Hatchbacka (nie wiem jak sie to pisze) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mitch Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 JA mam z przodu 53cm a z tylu 55cm - jakby kto nie weidzial ja mam Hatchbacka (nie wiem jak sie to pisze) Ja również hatchbacka ujeżdżam A rozmiary to podobno 53 dla kierowcy, 48 dla pasażera. A tył, cholera wie co Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mirek Posted May 18, 2005 Share Posted May 18, 2005 U mnie chyba były jakieś nietypowe. Dokładnie zmieżyłem i miały 54cm(kierowca) 51cm (pasażer). W sklepie takich nie ma więc kupiłem BOSCHa i te mają odpowiednio 53 i 50 cm (w jednym opakowaniu). No i zeczywiście są o centymetr krótsze niż te poprzednie. Widać to dokładnie na moich przybrudzonych szybach. Ale za to bardzo dobrze zbierają. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dante79 Posted May 18, 2005 Share Posted May 18, 2005 Wysłany: 18 Maj 2005, 10:58 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- U mnie chyba były jakieś nietypowe. Dokładnie tak w Kombiaczkach sa jakies dziwne rozmiary Ja jak kupiłem na opakowaniu było ze pasują do primerek i gówno do mojej W10 były zdecydowanie za krótkie :evil: oddałem szwgrowi co by sie nie zmarnowały :cry: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kibs Posted June 13, 2005 Share Posted June 13, 2005 z tego co mi wiadomo to wycieraczki do P10 to wymiary: 530/480 mm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawel_s Posted June 13, 2005 Share Posted June 13, 2005 Witam, Co prawda ja mam P11, ale jak skrzypiały mi wycieraczki to założyłem zapasowe, które zostały mi w spadku po punto (kierowca 550mm pasażer 450mm) i jest git. Nówki sztuki, więc szkoda było wywalić. Generalnie każde chyba będą dobre, aby tylko nie zachaczały o siebie i dobrze zbierały wodę z powierzchni szyby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest KaZeLoT Posted June 13, 2005 Share Posted June 13, 2005 Mają być 530 oraz 480 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gogol Posted June 13, 2005 Share Posted June 13, 2005 Rozmiary wycieraczek na stronie POLSKIEGO producenta: :!: http://www.motgum.com/cgi-bin/wycieraczki1.cgi :!: Wspierajmy nasz przemysł (za wyjątkiem zakupu Nissana :wink: ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Waldek Posted June 10, 2006 Share Posted June 10, 2006 Dzięki za link -przydał się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_flori Posted June 10, 2006 Share Posted June 10, 2006 W P10-ce oryginalne wycieraczki montowano 53 cm po stronie kierowcy i 50 cm po stronie pasażera (na 100% nie były równe) , nie wiem jak w HB tylna szyba.. Ja mam sedana. Poniewaz nie ma 50 cm (trudno dostać) kupuje 52 i przycinam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts