Gość KSz77 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 Mam pytanie: Czy ktoś z was wie lub sprawdzał czy silniczki reflektorów w N15 można stosować dowolnie tzn lewy na miejsce prawego i odwrotnie. NIe działa mi prawy - czy można ewentualnie w jakiś sposób wyregulować reflektor ze zdemontowanym silniczkiem?? pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość appaloosa Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 Jakbyś potrzebował silniczka od reflektora od n15 to akurat takim dysponuję :-) Mam od lewego ( od strony kierowcy) Czy jest tylko jeden rodzaj - powiem Ci dziś jak wymontuję silniczek z reflektora. Co do regulacji reflektorów bez silniczka - to można kluczykiem bodajże 8ką, ale co to da ? bedziesz miał na stałym poziomie światła - el regulacja pozwala na dostosowanie poziomu świateł do obciążenia samochodu lub sytuacji na drodze - chyba nie będziesz za każdym razem wychodził z kluczykiem ? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KSz77 Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 Dziękuje za odpowiedź ale miałem na mysli regulację reflektora gdy silniczek jest zdemontowany - czy można wtedy wyregulować reflektor przy pomocy np jakiegoś imbusa itp pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nori Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Dziękuje za odpowiedź ale miałem na mysli regulację reflektora gdy silniczek jest zdemontowany - czy można wtedy wyregulować reflektor przy pomocy np jakiegoś imbusa itppozdrawiam! Witaj Powiem Ci, że swojego czasu miałem podobny problem. Razem z silniczkiem zintegrowany jest sworzeń z kulka na końcu. Jeżeli sworzeń ten wypadł ci z gniazda mocującego w reflektorze to z regulacji nici. Aby to naprawić trzeba zdemontować silniczek podkręcić sworzeń kluczykiem nr 8 (kręć w prawo) i puźniej wcisnąć w gniazdo. Powinno działać. Gdyby wcisaknie nic nie dawało należy podkręcić śrubę po lewej stronie reflektora(patrząc od przodu)(śrubę kręć w lewo). Po wystarczającym podkręceniu i kolejnej próbie wcisakania powinieneś usłyszeć wyraźne kliknięcie. Sukces pełne powodzenie. Teraz zostaje ustawić światła. Pozdrawiam miłej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.