pejot22 Opublikowano 5 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Po powrocie z urlopu przestała mi nagle działać wtyczka od zapalniczki, gdzie wkłada się ładowarkę telefonu. Ładowarka jest dobra bo w innym aucie działa i ładuje. Wie ktoś może który to bezpiecznik, spróbuje wymienić. Chyba że ktoś miał podobny przypadek i może pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 5 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 4 godziny temu, pejot22 napisał: Wie ktoś może który to bezpiecznik, spróbuje wymienić. TUTAJ masz tak na szybko zrobioną rozpiskę bezpieczników. Mam nadzieję, że wiesz, że gniazdo zapalniczki nie jest pod ciągłym zasilaniem i spełniłeś warunki (obecność pilota w kabinie i włączone zasilanie urządzeń) by w gnieździe było napięcie. W czasie jazdy napięcie w gnieździe jest zawsze, ale po wyłączeniu silnika po kilku minutach komp. odetnie nie tylko gniazdo, ale radio, etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejot22 Opublikowano 6 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Dzięki, dzisiaj jeszcze dokładnie sprawdzę, ale z tego co widzę to nie ma osobnego bezpiecznika do tego gniazda zapalniczki, więc to chyba nie będzie bezpiecznik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 6 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 1 godzinę temu, pejot22 napisał: z tego co widzę to nie ma osobnego bezpiecznika do tego gniazda zapalniczki Popatrz dokładnie na fotce którą wskazałem i jeden post wcześniej, bo ja widzę co najmniej 2 bezpieczniki (15 A i 10 A) które mogą odpowiadać za gniazdo zapalniczki. No i czasami nie ma lepszego sposobu jak kolejna podmiana bezpieczników - w tym przypadku raczej 15 A. Zacząłbym od POWER SOCKED Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejot22 Opublikowano 8 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Przyczyną był kabel USB, który gdzieś był przecięty i robił zwarcie. Wymieniłem bezpiecznik POWER SOCKED i pomogło. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.