waldiksik Opublikowano 15 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 (edytowane) Witam serdecznie. Po wymianie akumulatora miałem dziś bardzo nieprzyjemną sytuację gdyż podczas jazdy zgasły mi wszystkie kontrolki, kierownica się zblokowała a silnik pracowal nawet po wyciągnięciu kluczyka. Dopiero zadławienie na biegu wyłączyło silnik. Później Zero reakcji jakby prąd nie dochodził i aku wyładowany. dopiero po odłączeniu aku można było odpalić samochód. Miał ktoś może kiedyś podobny przypadek? Pozdrawiam Edytowane 15 Października 2020 przez waldiksik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 15 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Trochę nie precyzyjna ta wypowiedź. Zgasły tylko kontrolki, radio czy silnik? Kierownica się zablokowała, tzn przestało działać wspomaganie? Po wyciągnięciu i wyłączeniu kluczyka silnik dalej pracował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 15 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 11 minut temu, waldiksik napisał: ... a auto chodziło nawet po wyciągnięciu kluczyka. -------------------------------------- ... dopiero po odłączeniu aku można było odpalić samochód Zdecyduj się kolego na jakiś wariant, bo to co napisałeś jest niedorzeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldiksik Opublikowano 15 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Przepraszam za nieprecyzyjność. Wszystko zgasło to jest radio,elektronika itp. Chodził sam silnik natomiast bez wspomagania. Stacyjka nie reagowała po włożeniu czy wyciągnięciu kluczyka a silnik cały czas pracował. Mogłem go dopiero zadławić na biegu. Po wszystkim samochód nie reagował i nie działało nic. Po odłączeniu akumulatora samochód odpalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Miałem podobnie w Note,kluczyk mogłem wyjąć a silnik chodził.Wariuje komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 15 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Sprawdzic turbinę pilnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldiksik Opublikowano 15 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 41 minut temu, Smakor napisał: Trochę nie precyzyjna ta wypowiedź. Zgasły tylko kontrolki, radio czy silnik? Kierownica się zablokowała, tzn przestało działać wspomaganie? Po wyciągnięciu i wyłączeniu kluczyka silnik dalej pracował? Wszystko przestało działać natomiast silnik pracował cały czas nawet po wyjeciu kluczyka. Po włożeniu kluczyka do stacyjki nie było żadnej reakcji. Dopiero zadławienie na biegu pomogło zgasić silnik. Później auto nie reagowało jakby nie byłoby prądu. Odłączenie akumulatora pomogło i odpaliłem samochód. Dodam, że akumulator był wymieniony i nie było kodowany przez komputer. Ktoś wspominał wczesniej, że auto wtedy może wariować :/ 5 minut temu, JACKO29 napisał: Miałem podobnie w Note,kluczyk mogłem wyjąć a silnik chodził.Wariuje komputer Dzięki za info. Dziś jadę na tester do elektromechanika i mam nadzieję, że pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldiksik Opublikowano 15 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Andrzej G napisał: Zdecyduj się kolego na jakiś wariant, bo to co napisałeś jest niedorzeczne. Auto chodziło cały czas bez kluczka i następnie nie reagowało po zadławieniu na biegu. Dopiero zareagował po odpięciu aku. Edytowane 15 Października 2020 przez waldiksik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 16 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 20 godzin temu, scanik napisał: Sprawdzic turbinę pilnie jesli myslisz o rozbiegnieciu silnika to objawy nie wskazuja na to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldiksik Opublikowano 18 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Okazało się, że podczas wymiany akumulatora prawdopodobnie odpięła się kostka przy klemie +, która nie była do końca przymocowana. Po wizycie u elektromechanika na tą chwilę jest wszystko w porządku. Dziękuję za porady. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi