PanR Opublikowano 20 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Witam serdecznie, w moim QQ 1,6 163 KM, wczoraj nagle zbzikował Bluetooth, gdy z telefonu leciała muzyka, średnio co 60 sekund ( tak tak liczyłem w głowie ) wyłączał dźwięk, na 20-25 sekund, po czym znów włączał. Robił tak ok. 5 razy po czym się resetował komputer( wyświetlacz) po załadowaniu problem się powtarzał. Gdy przełączałem na radio nie było takiego problemu. Czy ktoś z was się z tym spotkał? Dodam, że po dłuższej chwili zapalił się check engine i stop/start system fault. Co do tego drugiego to wyczytałem, że albo akumulator padł albo poluzował się jakiś przewód od masy, ale czy to ma coś wspólnego z bluetooth? Będę wdzięczny za pomoc. Mogę z tym narazie jeździć czy spodziewać się, że auto stanie w polu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Akumulator daje znać, że już nie chce z Tobą jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Spróbuj klemy dokrecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanR Opublikowano 21 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Robert_B napisał: Akumulator daje znać, że już nie chce z Tobą jeździć To nie może tego ładnie wyświetlić na ekranie tylko mnie ulubionej muzyki pozbawia i każe w radiu słuchać reklam o tabletkach dopochwowych Jakiś konkretny sprawdzony akumulator polecacie? 48 minut temu, scanik napisał: Spróbuj klemy dokrecic Sprawdzę to, a myślicie, że to może też być ta zaśniedziała masa? Edytowane 21 Października 2020 przez PanR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 32 minuty temu, PanR napisał: To nie może tego ładnie wyświetlić na ekranie tylko mnie ulubionej muzyki pozbawia i każe w radiu słuchać reklam o tabletkach dopochwowych Jakiś konkretny sprawdzony akumulator polecacie? Sprawdzę to, a myślicie, że to może też być ta zaśniedziała masa? Przecież jak podniesiesz maskę to zobaczysz czy jest zaśniedziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 10 godzin temu, PanR napisał: Witam serdecznie, w moim QQ 1,6 163 KM, wczoraj nagle zbzikował Bluetooth, gdy z telefonu leciała muzyka, średnio co 60 sekund ( tak tak liczyłem w głowie ) wyłączał dźwięk, na 20-25 sekund, po czym znów włączał. Robił tak ok. 5 razy po czym się resetował komputer( wyświetlacz) po załadowaniu problem się powtarzał. Gdy przełączałem na radio nie było takiego problemu. Czy ktoś z was się z tym spotkał? Dodam, że po dłuższej chwili zapalił się check engine i stop/start system fault. Co do tego drugiego to wyczytałem, że albo akumulator padł albo poluzował się jakiś przewód od masy, ale czy to ma coś wspólnego z bluetooth? Będę wdzięczny za pomoc. Mogę z tym narazie jeździć czy spodziewać się, że auto stanie w polu ? Jedyna pomoc to serwis i wgranie od nowa ,albo nowego softu.Miałem tak można powiedzieć ,ciągle w poprzednim Qashqaiu i chyba ze cztery razy soft był zmieniany,dopiero to pomagało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanR Opublikowano 21 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 5 godzin temu, scanik napisał: Przecież jak podniesiesz maskę to zobaczysz czy jest zaśniedziała Z tego co w innych postach czytałem to ten kabel podobno jest od spodu silnika, więc to chyba nie takie proste. 4 godziny temu, JACKO29 napisał: Jedyna pomoc to serwis i wgranie od nowa ,albo nowego softu.Miałem tak można powiedzieć ,ciągle w poprzednim Qashqaiu i chyba ze cztery razy soft był zmieniany,dopiero to pomagało. Ile mniej więcej taka przyjemność może kosztować? Bo pewnie głównie autoryzowane serwisy się tym zajmują co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Ile może kosztować,nie wiem,ja robiłem to jeszcze na gwarancji i wyrzekłem się NCIII.wolałem kupić Chińczyka i jest bezproblemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanR Opublikowano 22 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 14 godzin temu, JACKO29 napisał: Ile może kosztować,nie wiem,ja robiłem to jeszcze na gwarancji i wyrzekłem się NCIII.wolałem kupić Chińczyka i jest bezproblemowo Co to jest NCIII? Jakiego Chinczyka? Podziel się proszę jakąś dobrą alternatywą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 NCIII Nissan Connect,system audio i navi dostępny w Qashqaiu,tak J10 jak i J11 mają oznaczenia I,II,III a po lifcie wJ11 chyba IV Co do chińczyka podobny dedykowany zestaw audio,wykonany przez małe sprytne żółte rączki,wymieniany plug&play,tematy o tym są dostępne na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanR Opublikowano 22 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 OK dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi