BULI Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 piona32, wchodzisz na tę stronę, w prawym górnym rogu możesz zmienić język na angielski i po lewej stronie czerwonym kolorem jest napisane: Register now for free. klikasz w to i cała filozofia, wpiszesz swój nick (czy co tam chcesz), 2 razy swój e-mail, wybierzesz język: angielski/niemiecki, zaznaczysz kwadracik po lewej stronie napisu: I've read the terms of use, appreciated and hereby accept them i gotowe - jesteś zarejestrowany. Nie pamiętam już ale na pewno dostaniesz maila zwrotnego z numerkiem, który możesz umieścić w profilu (jak pisałem wyżej), no i trzeba uzupełniać rubryczki z datą, ilością km i ilością benzyny wlanej do auta i wybrać jakie warunki drogowe były zima/lato, trasa miasto, mieszane itp. Nr jest pod napisem my vehicle. Jak już się zalogujesz to klikasz w FUELINGS i pojawia się tabelka. 1. Data - wpisujesz datę, 2. Wybierasz rodzaj paliwa jakie tankujesz do swojego auta 3. Odometer - licznik km - wpisujesz stan licznika (przy następnym tankowaniu - odpisz sobie stan i ile litrow zatankowałeś, jak wpiszesz po raz drugi stan licznika to przeliczy ci automatycznie i pokaże się w okienku nr 4. Trip odom. - nie trzeba ręcznie wpisywać) 5. Quanity - ile litrów wlałeś 6. koszt 7. Note - wpiszesz, że jechałeś z teściową i auto więcej powinno spalić 8. Type - czy nalałeś do pełna czy nie, czy wogóle 9. Rodzaj opon 10. Rodzaj w jaki prowadzisz samochód: dzidziuś, normalnie, wariat 11. Po jakich drogach jeżdzisz: autostrada, miasto, po za miastem Później klikasz add fueling i chyba tyle PS. trzeba wybrać auto jakie się ma Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość edd_kanar Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Primera w11 98r. gaz holenderski: trasa od 8,6l do 10 zależnie od jazdy, miasto od 11 do 13 litrów też zależnie od jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzys.toxic Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 ja pobiłem rekord ostatnio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Globus Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 A moja P10 1,6 na gazie pali 9 w miescie, a raz nawet w trasie spalila mi ponizej 7 litrow gazu, a wcale nie oszczedzalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzys.toxic Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 ja nonrmalnie mam spalanie ok 7l 95. a przy jeździe po mieście 8,5.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość W@sio Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Hmmm sprawdziłem moją P11 raz jeszcze i na gazie pali mi niecałe 13l po mieście (Lublin, czyli z korkami to tak różnie)... ale widzę problemy, tzn. jeżdżę na stosunkowo krótkich trasach, no i muszę sprawdzić co się będzie działo po wymianie oleju i filtrów (zalany mam Lotos Gas 15W40, niby dopiero 6000km, ale coś mi się nie bardzo podoba)... zobaczymy ile spali na Pb, ale cudów się nie spodziewam... myślę, że w granicach 11l powinien zassać przynajmniej wcześniej tak palił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Moja na takich krotkich ciagach lpg pali 11l/100km. trasa ok 8.5-9llpg. sekwencja SEC, P11GT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Moja primerka w trasie - co prawda krótkiej 220 km zadowoliła się wczoraj 8,1 benzynki. teraz zobaczymy jak w mieście po naprawach wyjdzie - dam znać w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzemienio Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Moja primerka 2.0 td 1999 r. pali po miescie 9,5 l. troszke duzo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koyo Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Witam wszystkich! Moja 2.0 TD 1996 spala 20l na 275 - 280 km, co daje 7,2l. Biorąc pod uwagę te prawie półtorej tony to chyba nie jest źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michas Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Moja p12 1.8 benzyna jakos malo pali jak tak czytam wasze wypowiedzi o spalaniu:) tylko musze zaznaczyc ze bardzo spokojnie jezdze miasto przed mrozami 7.8 l(teraz 8.8l ) trasa nad morze 6.7 l choc powiem szczerze 120 km/h nie przekroczylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lechu Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Witam Mój pierwszy pomiar spalania to 7,08 l/100 km , 80% trasa reszta miasto ( 2,0 TD ). Waszym zdaniem to dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 dużo czy mało? normalnie ....poważnie, w zimę zechla Ci gdzieś o 0,5 - 1 L więcej to zależy czy garażujesz auto, czy pod chmurką... i wielu innych czynników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek101120 Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 ostatnio trasa Kalisz-Czestochowa, 360km, spalanie LPG 8.4l/100km ale 120 nie przekraczalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MARCINOS Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 mam primerke p10 2.0d miasto 7l trasa 4.5l jak nie szleje tylko 100km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piona32 Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 coś mi dużo wessał ropki,ale głównie po miescie było i nózka cięzkawa jest wcześniej po trasie mi wyszedł 6.6.co na to właściciele ropniaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Barabasz Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 coś mi dużo wessał ropki,ale głównie po miescie było i nózka cięzkawa jest wcześniej po trasie mi wyszedł 6.6.co na to właściciele ropniaków? jak moj nismo pokaze prawdziwy apetyt to cos konkret napisze, na razie przejechal ok 360km od zalania do pelna i jest na wskazniku mniej niz polowa w baku. sama jazda miejska, odcinki nie wieksze niz 10km jednorazowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piona32 Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Barabasz,niecierpliwie oczekuje info na temat spalania,z góry dzięki :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 przejechal ok 360km od zalania do pelna i jest na wskazniku mniej niz polowa w baku. sama jazda miejska, odcinki nie wieksze niz 10km jednorazowo to super, moja nyska to jak ma paliwa w okolicach polowy baku to na liczniku pokazuje sie różnie ale nie przekracza 200km i czasami ciezko az ujechac tyle km na polowie zbiornika. Pomiar z ostatniego tygodnia 12,5l/100km - miasto 100% i dużo, dużo korków, no i chłodniejsze dni z nocnym mrozem już nastały a autko pod chmurką na razie stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Korney Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 6.5 - 7 l / 100 km badane dawno temu jak miałem lekką nóżke ale da sie Primera 2.0TD '97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Barabasz Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 przejechal ok 360km od zalania do pelna i jest na wskazniku mniej niz polowa w baku. sama jazda miejska, odcinki nie wieksze niz 10km jednorazowo to super, moja nyska to jak ma paliwa w okolicach polowy baku to na liczniku pokazuje sie różnie ale nie przekracza 200km i czasami ciezko az ujechac tyle km na polowie zbiornika. Pomiar z ostatniego tygodnia 12,5l/100km - miasto 100% i dużo, dużo korków, no i chłodniejsze dni z nocnym mrozem już nastały a autko pod chmurką na razie stoi no tak ale Twoj to bezynke zlopie, wiec mozna sie spodziewac wiekszego spalania, a do tego to 1,6L silnik wiec pewno potrzebuje sporo. te autko to jednak troszke wazy ja swiadomie szukalem diesel.a. dluzej pociagnie, mniej spali, a ze troche glosniejszy i mniej zrywny.... jak bym chcial auto do szalenstw to bym honde CRXa kupil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość apahe69 Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Witam! Od dłuższego czasu sprawdzam ten temat i powiedzcie mi - jak WY jeździcie co Wasze primerki tak mało palą? Maja pali po mieście od 9 do 12l ON /100km a w trasie niewiele mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Witam!Od dłuższego czasu sprawdzam ten temat i powiedzcie mi - jak WY jeździcie co Wasze primerki tak mało palą? Maja pali po mieście od 9 do 12l ON /100km a w trasie niewiele mniej. 9L/100km to przyznam i mi sie czasem uda osiągnąć - przy mrozie - 30 i na odcinkach nie większych jak 5km, ale 12?? To to już szok by był. A trasa koło 6 zależy jak się jedzie. apahe69 musisz miec cos niesprawnego w swojej primerce bo Twoje spalanie jest przerażające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 mi p11.99 pali ok. 11,5 po mieście przy raczej lekkiej nodze. Wg mnie jest w miarę(1,6 16V, IIgen.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piona32 Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 apahe69,to masz niezłe ssanie,podzielam zdanie Krzyska,sprawdz na kompie-diagnostyka,albo do jakiegos felczera od diesli jedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi