Bart-qlka2 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Witam! Moja Primka 2,0 TD średnio 7,1 L ale głównie na krótkich odcinkach do pracy (nie zdąży się nagrzać), a ostatnio na trasie Śląsk - Tatry i z powrotem wraz kilkoma przejazdami przez Bukowinę Tatrzańską (ostro pod górę i potem z góry jakby ktoś nie wiedział) spalanie na poziomie 5,62L / 100 km w co wcześniej kompletnie nie wierzyłem ale jak widać jest to realne z czego jestem zadwolony . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek1000 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Mam P12 1,9 dci 120KM. Na trasie przy spokojnej jeździe ok. 6, natomiast w mieście spala nawet 10. :/ :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WUEMTE Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 To coś za dużo jak na miasto. Ja mama 2.2 dci i mi w mieście pali 8,5-8,8l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek1000 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 No właśnie, chociaż to spalanie wyszło mi na krótkich odcinkach. Może trzeba dokonać regulacji? ale nie znam się na tym a nie chcę jechać do ASO żeby mi kitu nie wcisneli.Czy w waszych P12 można wykasować odległość jaka pozostała do przejechania? Bo u mnie kasuje tylko średnie spalanie a nie chce wykasować odległości jaka została do przejechania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WUEMTE Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Obawiam się, że odległości do przejechania skasować się nie da (przynajmniej u mnie). Nawet jak odłączysz akumulator to i tak wyświetli ci te dane. On po prostu liczy sobie to na podstawie pozostałej ilości paliwa w baku. Czy masz powymieniane filtry w aucie? Brudne filtry powodują większe spalanie. Z serwisem uważaj lepiej. Ja już tutaj opisałem wizytę w serwisie w Katowicach na Francuskiej:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek1000 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Dzięki WUEMTE. A możesz podać dokładnie gdzie to opisałeś lub link. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piona32 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 witam.zrobiłem ostatnio w ciągu tygodnia ok.1500 km.była to tasa Tomaszów Maz.-Jastrzębia Góra,Trójmiasto,Hel-T.M. obliczając średnie spalanie na podstawie tankowania i licznika kilmetrów wyszło mi 6,4-6,8 litra na 100 kilometrów.Nissan Primera 2,0 TD rocznik 1999,203000 tysięcy przebiegu.klima chodziła cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Konin - Łódź (przez Koło). Trasa ok. 280km (w 2str.). Autostrada łącznie ok. 100m, reszta krajowe i osiedlowe. LPG 9,64 l/100km Ale w mieście wcześniej zeżarł mi 12l ostrej jazdy typowo miejsciej... ;/ Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Moja P11 98r SR20DE lpg II generacja- ,średnia nóżka od Miasto 10L do 11L zależy jak się przyłożę Trasa 8,5 średnio- ale prędkość spora , często latam z Warszawy do Częstochowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 jaka prędkość? Ja w drodze powrotnej ok. 150, obrotomierz ok. 3 - 4, może 4,5 tyś Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Srednio 140 ale cały czas 2 pasy i płynne wyprzedzanie - dużo też zalerzy od jakosći gazu - potrafi wyjść mi nawet 1,5 l gazu na 100 róźnicy przy takim samym stylu jazdy. Ostatnio polubiłem JETA a wcześniej Shel (ale ostatnio jak zatankowałem na shelu myślałem że bede musiał jej pomagać sie rozpędzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ja cały czas na BP, ale w Łodzi zatankowałem na Bliskiej i dostał mocniejszego kopa... zdziwiłem się, że Bliska ma lepsze niż BP ;/ mimo wszystko nadal tankuję na BP, jakoś mam obawy... w sumie, zrobię teraz ze 3 tanki na bliskiej - zobaczymy... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amen77 Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Koledzy czy to normalne ze moja P12 2003, z silnikiem 2.2 diesel 102kW (to zdaje sie DDTi- auto mam 2dni ) Pali w miescie 10litrow? Jezdze do 2000 obr. Potrafie na 6ty bieg wejsc nawet hehe , wiec qrcze jak to moze palic tyle co moja 2.0 benzyna 136KM w preludzie.. Mam jechac na diagnostyke silnika? Sa takie warsztaty specjalizowane od diesli. Czy ten typ po prostu tak ma? Ciezko mi w tym watku bylo znalezc informacje o spalaniu mojego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dejneks Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Po pierwszej dłuższej trasie Wrocław - Ostróda przy spokojnej jeździe 100-120km/h moje Primerka spaliła średnio 6l. W mieście troche gorzej szczególnie w korkach ale tego dokładnie jeszcze nie miałem jak sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bodzió Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Tak przeważnie wyrabiam się w średniej 10l/100 km i na szczęście gazu a nie benzynki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość highlander83 Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 mnie wychodzi w cyklu mieszanym 6lna 100 czyba nie jest zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dj Kristof Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Primera P10 2.0 16V GTi Miasto --> 10L / 100 km i to nie przy spokojnej jezdzie Trasa --> 7L / 100 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość odmulacz1 Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Witam. :one: Dzisiaj miałem okazje wybrać się wreszcie w trase. Spalanie wyszło 6,6l, średnie jest koło 7/7,1 , :zly: ale w mieście przy dość spokojnej jeździe w korkach wychodzi 9/9,5 :029: troche za dużo jak na diselka. Kupując ją liczyłem na troche mniejsze spalanie :/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Uczę dziewczynę jeździć + miasto. wyszło 10/100 gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaro Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 mój klekocik P10 trasa 5,5 miasto 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 I kolejne tankowanie... dziewczyna na placach + małe dojazdy zrobiła ok. 120km (jedynka, max drugi bieg), częste stawanie/ruszanie (jak to na placu...) i wyszło 11/100km LPG (w tym trochę klima i tylko miasto, bez tras). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 a mi pali mało miasto (London) 7,58 z klimą używaną w 50% dystansu 8,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vivo Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 U mnie P11 1.6 głownie miasto i do tego z klimą norma do 10l/100km lpg. benzynki 8-9l/100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piona32 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Bombel,nie sugeruj sie kompem,mi nie raz pokazywał 4.8-5.2,a z tankowania średnia wychodziła np.6.8;8.5 w zależności czy była trasa czy miasto.Odmulacz po mieście letka nóżka potrzebna i bez klimki.ten silniczek nie jest mistrzem oszczędności,to tdi niemieckie ma 1 miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 GA16DE próbka około 35Kkm min 6,39 (puste auto , długa trasa) max 11,43 (nie pamiętam co robiłem ) średnio 8,35 zwykle tankuję na Shellu z naprawami bez ubezpieczeń wychodzi 46 gr za km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi