qwinto Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 qwinto, tylko ze ja mam 2,0 No wiem, tyle że Ty jeździsz jak kapelusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacekjacenty Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 moja p10 2,0 14 l na miescie i 10 trasa ale lubie poszalec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MefKM Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 no to ja nie wiem co ja mam z moim motorem, ale przy 1,6l silniku jazda ok 9 km do pracy i 9 spowrotem - zaledwie 1 swiatła po droze - mi ten gracior pali 10l/100 praktycznie tankuje 50 l czyli co ok 500km niezaleznie czy jezdze po miescie czy przykladowo mialem jakies - ale to ok 30km - trasy przyznaje ze jezdze z wlaczona klima, ale ustawiona na 21 stopni i na najmniejszy nawiew moze trzeba by bylo jechac gdzies sie podlaczyc pod kompa, ale mialem czyszczona przepustnice i wymieniany czujnik polozenia walu korbowego i wtedy wszystko bylo ok, czy w ciagu 4 miechow moglo sie juz wsio rozdupcyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniel22 Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 witam. na trasie we włoszech (autostrada, klima, srednio 140 km/h ale bywało także 180) 7.8l, w Polsce srednio 1/3 miasto (rzeszow) 2/3 teren to okolo 6.7l (bez klimy), przy w miare spokojnej jezdzie, jak dla mnie nie jest zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panadolini Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Witam. Moja nowa Niunia (P10 2.0 slx, seryjna) pali 11L gazu (w zgocie z większąścią przepisów) i 14L gazu przy częstym pałowaniu silniczka spod świateł i na trasie :kosci: Sporo śmigam po mieście (co dziennie do pracy i raz w tygodniu trasa 2x70km :500: Mniej paliło moje poprzednie autko (Calibra 2,0 8v+lpg) ale ta frajda z jazdy Primerą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Witam. Moja WP11 2.0 z automatyczną skrzynią biegów pali przy spokojnej jeździe w cyklu mieszanym ok. 9.6l gazu/100km (ostatnio sprawdzałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdziam Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Witam, Moja primerka paliła w mieście ok 12-13 litrów gazu, a teraz zaczęła palić ponad 15l i do tego łyka sporo benzynki. Jedyną rzeczą jaką zmieniłem był przepływomierz, czy to może mieć aż taki wpływ? co można zrobić? Proszę o pomoc, z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 mdziam, a po wymianie przepływki resetowałeś kompa (mapę samouczącą)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdziam Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Wymianę przepływki robiłem w warsztacie polecanym na forach nissmo - KLUCZ na Łodygowej. Restartowali mi tam 2 razy kompa, w międzyczasie byłem na przeglądzie gazu i też stwierdzili, że jest ok. Na dzień dzisiejszy komputer pokazuje mi spalanie ok 14-15l benzyny po mieście - wcześniej było wskazanie max 11-12. Do tego faktyczne spalanie gazu sprawdzone w ostatnich dniach to 18,75l gazu i do tego 4l benzyny na 100km. Plz pomóżcie bo z całkiem ekonomicznej jazdy zrobiło się samobójstwo. P.S. Czy możliwe jest, że silnik dostaje zbyt bogatą mieszkankę i gazownik może dokonać właściwej regulacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maro25 Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 nie wiem czy jest sie czym chwalic ale mojej p11.144 1.8 jeszcze nigdy na trasie nie udalo sie spalic mniej niz 8l/100km natomiast po miescie 9-10l/100km i to przy raczej delikatnej jezdzie...tak ze chyba bez rewelacji :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszek123 Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 miasto ok 14 lpg trasa 9-10 lpg pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdziam Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Witam, Dzięki za podpowiedzi DLA POTOMNYCH: Sonda lambda. Kupiłem sondę uniwersalną Boscha z allegro za 120zł i uchapałem końcówki. Połączyłem z tym co miałem i wszystko śmiga. Całość 20 minut roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nikita88 Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Moja pali 5.4 w trasie a 6.2 w miescie dieselka :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przem Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Bombel..nie wiem jak Ci sie udaje zejsc ponizej 7l..u mnie ostatnio trasa na autostradzie w niemczech 100-130 i 7,5 l (ale to byla meczarnia zeby tak wolno jechac :/ -na zbiorniku 800 km przejechalem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Też niewiem jak Bombel uzyskuje takie wyniki, moja SRi jak zejdzie w trasie do 8 to już jest bdb w mieście zazwyczaj okolice 12L benzyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tfor Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 u mnie gaz 10 miasto , trasa 7,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romano76 Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 U mnie spalania są od 7,5 przy bardzo spokojnej jeździe w trasie z prędkościami 90-100 do 12l w mieście na bardzo krótkich dystansach, wszystko na Pb oczywiście w letnie upały klima praktycznie chodziła non stop. Średnia z przejechanych 6600km wynosi 9,3l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asaf Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Moja p10 2 litry diesel 6-7 litrów na 100 kilometrów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wodzuseba4 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 moja primerka P11 2.0 TD okolo 10 litrow w trybie mieszanym. Nadal walcze z tym spalaniem. Serwis nie stwierdzil bledow komputera. No ale moze to jednak rozregulowana poma. hm.. jeszcze poszukam przyczyny duzego picia mojej primerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanik3 Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 P12 miasto 8,7 do 9,5 zalezy od stylu jazdy... trasa z malym bagazem ( 150kg ) plus pasazer i wlaczona klima - 6,4l trasa z pelnym obciazeniem plus przyczepa (jakies 500kg ) wlaczona klima - 8,7l nie wiem duzo czy malo , ale wydaje mi sie ze na miescie troche za duzo bierze... [ Dodano: Wto 23 Wrz, 2008 16:07 ] zapomnialem dodac 1.8i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 nie wiem duzo czy malo , ale wydaje mi sie ze na miescie troche za duzo bierze Tyle to pali corolla (1,4b 97ps) mojego ojca. Wiec nie zartuj ze to duzo zobacz jak ciezkie masz auto, =<10 to bdb wynik tymbardziej, ze to niezbyt mocny silnik i do tego benzynowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanik3 Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 fakt, jest to dosc ciezki samochod, i silnik moglby byc troche mocniejszy.... wczesniej jezdzilem Mazda626 1,8i w hatbacku ( nie wiem czy dobrze napisalem ) i palila mi na miescie 7,2l.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość burza_wroc Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 u mnie ostatnio na trasie wrocław-mielno-wrocław, średnio ok 100/h (w sumie ok 1050km) 6,3l/100 i wrocław-chorwacja-wrocław ( ok 2600km) też około 6,5l/100 :diabel2: i to wiadomo, że z pełnym ekwipunkiem i pasażerami ale dodam, że to wszystko dzięki wymianie przepływki na świeżą ;D, bo wcześniej było ok 8 litrów w trasie, a o mieście to nie wspomnę :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neptune Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Primera P10 2,0 116KM Benzyna miasto 10, trasa 8 LPG II gen, miasto 12,5-14,5, trasa 10-11,5 dodam tylko ze mam dość ciężką nogę Sporo gazu pije ale juz prawie rok bez regulacji takze jak się parownik wyczysci i filterek zmieni to spalanie powinno się poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwolcio Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Moja 1,6 łyknęła przez ostatnie dwa tankowania średnio 10L gazu na 100km. Przy podobnej jeździe benzyny paliła max 9L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi