Lukasski Opublikowano 22 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Nie jestem pewny czy to dobra nomenklatura, ponieważ do tej pory nie interesowałem się zbytnio mechaniką. W każdym razie zapamiętałem co powiedział mechanik jak zobaczył podwozie mojej zetki. Dodał jeszcze coś wymianie tylnego mostu. Chodzi o tę tuleję, która ma dookoła uszczelkę, której żywot powoli dobiega końca, a podobno jest ona montowana w fabryce na prasie i zrobić się tego nie da, bez wymiany wspomnianego mostu.Koszt to ok.7000pln plus usługa. Czy macie może jakieś pomysły na tę bolączkę. Można drzeć łacha;-) Jeśli wątek już gdzieś był to sorki, ale przewertowałem trochę forum i nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxx370 Opublikowano 22 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 (edytowane) Chodzi Ci o tuleje wału napędowego w tylnej belce przed dyferencjałem ? Coobcio wymienia ją Jagodowemu 12:50 https://youtu.be/MkN4RnoQYEY?list=PLMsAVqAffI7EqTwVrtS0886bC43kpbPnL&t=774 Czy w samym dyferencjale ? Edytowane 22 Października 2020 przez Maxx370 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Wszystkie tuleje da się wymienić nawet ta w belce, która trzyma dyfer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasski Opublikowano 23 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Podobno to jest tuleja w belce przed dyferencjałem i podobno to jest jakaś poduszka z olejem i dzięki temu nie przechodzą drgania na cały pojazd od dyfru, jeśli czegoś nie pomyliłem. Ta tuleja jest nie osiągalna w Polsce,ale nie wiem czy to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 nie ma olejowego amortyzatora dyferencjalu w belce jest zwykła tuleja metal guma zatopiony w bella na YouTube jest dużo filmików z wymian ogladnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasski Opublikowano 25 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 8 godzin temu, Cytrus napisał: nie ma olejowego amortyzatora dyferencjalu w belce jest zwykła tuleja metal guma zatopiony w bella na YouTube jest dużo filmików z wymian ogladnij Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 W dniu 25.10.2020 o 20:15, Lukasski napisał: Dzięki za info. https://www.jdl-performance.com/sklep/whiteline-kdt911-tuleja-mocowania-dyferencjalu-tyl-infiniti-g-series-nissan-350z-nissan-370z-nissan-fairlady-nissan-skyline-nissan-stagea.html to właściwie najfajniejsze i najbardziej cywilizowane poli, skąd jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasski Opublikowano 26 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Godzinę temu, Cytrus napisał: https://www.jdl-performance.com/sklep/whiteline-kdt911-tuleja-mocowania-dyferencjalu-tyl-infiniti-g-series-nissan-350z-nissan-370z-nissan-fairlady-nissan-skyline-nissan-stagea.html to właściwie najfajniejsze i najbardziej cywilizowane poli, skąd jesteś? Jestem z Powiśla z Wawki, na Annopol mam blisko. Fajne te poli, dzięki za pomoc. Trochę mnie ta sytuacja zdziwiła, bo serwis na Połczyńskiej ma dobre opinie i widać było na pierwszy rzut oka, że jarzą bazę i dość przekonująco mówili o tej tulei w oleju i wymianie całego mostu i o tragedii jaka mnie spotkała. PS. fajna ta Zetka, nigdy nie miałem tak charakternego auta ;-) PS2. A TY Cytrus skąd jesteś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 19 godzin temu, Lukasski napisał: Jestem z Powiśla z Wawki, na Annopol mam blisko. Fajne te poli, dzięki za pomoc. Trochę mnie ta sytuacja zdziwiła, bo serwis na Połczyńskiej ma dobre opinie i widać było na pierwszy rzut oka, że jarzą bazę i dość przekonująco mówili o tej tulei w oleju i wymianie całego mostu i o tragedii jaka mnie spotkała. PS. fajna ta Zetka, nigdy nie miałem tak charakternego auta ;-) PS2. A TY Cytrus skąd jesteś ? serwisy to serwisy a rzeczywistość to rzeczywistość trzeba się interesować i mieć swoją wiedzę lub płacić grube siano za nic na pewno chodziło im o tą poduszkę ona jest w zestawie whiteline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasski Opublikowano 27 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 4 godziny temu, Cytrus napisał: serwisy to serwisy a rzeczywistość to rzeczywistość trzeba się interesować i mieć swoją wiedzę lub płacić grube siano za nic na pewno chodziło im o tą poduszkę ona jest w zestawie whiteline "Grubego siana za nic"nie chcę się pozbywać, więc muszę się bardziej interesować.Na szczęście dołączyłem do tego forum na którym są życzliwi ludzie. Dokładnie chodziło im o tę poduszkę. Podejrzewam, że lepiej ją wymienić zanim się rozpadnie ta zamontowana ?(pewnie ma 16lat) Tak czy siak zamówię już żeby czekała na w razie "W". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 W dniu 27.10.2020 o 23:06, Lukasski napisał: "Grubego siana za nic"nie chcę się pozbywać, więc muszę się bardziej interesować.Na szczęście dołączyłem do tego forum na którym są życzliwi ludzie. Dokładnie chodziło im o tę poduszkę. Podejrzewam, że lepiej ją wymienić zanim się rozpadnie ta zamontowana ?(pewnie ma 16lat) Tak czy siak zamówię już żeby czekała na w razie "W". Pamiętaj, żeby przed wymianą zdobyć NAJNOWSZA instrukcję montażu są 2 wersje i stara pierwsza wersja instrukcji producenta jest zła, źle są wskazane strony montażu poduszek : ) dlatego zdobądź najnowszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi