Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Szyba przednia

Guest picia277
 Share

Recommended Posts

Guest picia277

Cześć. Wiecie ile może kosztować szyba (nowa) do sunnego 3d? w furze, która wpadła mi w oko jest pęknięta :/ chciałbym wiedzieć ile muszę "stargować" z ceny furki :)

• 4 months later...
Guest maciejka_sz
Mam pytanie w tym temacie, bo nie mogłem znaleźć ( a wiem, że było). Czy w N13 przednia szyba jest wyjmowalna??

Co to znaczy wyjmowalna? Kazda jest wyjmowalna... zwlaszcza jak sie ja stlusze to latwo wtedy wyjac :)

W N13 przednia szyba jest z uszczelka i klejona jest ta uszczelka... dodatkowo jest klinowana druga uszczelka.

Guest maciejka_sz
Chodzi o to czy w razie w można zastosować używkę?? Tzn. wyciagnac ze starego saochodu i wsadzic do innego

mozna... tylko nie bedzie tej uszczelki klinujacej bo ja jest ciezko wyjac bez uszkodzenia. Potem woda sie bedzie lala.. z takim sprawami to lepiej pojechac do fachowcow i dac im zarobic. Jedz zaklej te dziurke i powiedz zeby Ci od razu to zeszlifowali... szlifuje sie po to by nie bylo refleksow swietlnych w nocy.

Guest Szymeq

Moja jest tak zciuchana, że przy najbliższej okazji będę musiał zmienić - porysowana + małe odpryski + zaklejony pająk. Nie będzie problemów z uszczelkami i klinami :?:

Guest maciejka_sz
Moja jest tak zciuchana, że przy najbliższej okazji będę musiał zmienić - porysowana + małe odpryski + zaklejony pająk. Nie będzie problemów z uszczelkami i klinami :?:

To jest chyba w komplecie razem z szyba jak sie ja kupuje u szybiarza. Najlejpei od razu zalozyc na miejscu.

• 3 weeks later...
Guest Goldak

Ja znalazłem szybę czołową za 220 zł w hurtowni PILKINGTON w Skierniewicach

Pilkington Automotive Poland - AGR

ul. Przemysłowa 4 , 96-100 Skierniewice

t:+48 (0)46 833 34 06 f:+48 (0)46 833 36 91

Pytanko dla tych, co już sobie wymienili szybe. Co z naklejką (z numerem rejestracyjnym) z przedniej szyby, w starostwie wydadzą mi drugą ?

Ja znalazłem szybę czołową za 220 zł w hurtowni PILKINGTON w Skierniewicach

Pilkington Automotive Poland - AGR

ul. Przemysłowa 4 , 96-100 Skierniewice

t:+48 (0)46 833 34 06 f:+48 (0)46 833 36 91

Pytanko dla tych, co już sobie wymienili szybe. Co z naklejką (z numerem rejestracyjnym) z przedniej szyby, w starostwie wydadzą mi drugą ?

chyba musisz jeszcze raz rejstrowac... tak czy siak koszt taki sam jak rejstracji :/

Guest szfystack

z tego co miadomo, to musisz zgłosić w urzędzie komunikacji wymianę szyby i zniszczenie naklejki. Oni potem wydają samą naklejkę z numerem (koszt chyba ok. 30 zł)

ostatnio byłem w warsztacie gdzie montują szyby i widziałem jak gościu podgrzewał opalarką naklejkę i delikatnie ją odrywał ze starej szyby po czym następnie z pomocą tejże opalarki nakleił ją na nową :shock:

• 1 month later...

mam orginalna jak chcesz. odezwij sie na PW.

Guest Szymeq
mam orginalna jak chcesz. odezwij sie na PW.

:shock: z kąd masz jego oryginalną naklejkę na szybę - skoro oryginalna to zapewne z numerami rej. 8) :D;)

Guest lowiec

szybiarze przeklejaja naklejki rejestracyjne.szybe mam inna niz orginalna a naklejka ta sama co wczesniej. wielu pisalo ze odklejaja przy uzyciu szuszarki do wlosow.

pozdrawiam

slawek

• 4 years later...
Guest magdusia25gw

Hej:) mam problem, pękła mi szyba w moim słoneczku:( więc SZUKAM PILNIE do NISSANA SUNNY 1,4 16 V 1992 ROK:) może ktoś mi podpowie gdzie takową można dostac? najlepiej używaną bo ceny nowych mnie osłabiają, a poza tym na naszych szrotach nic nie ma:( może ktoś wie np. gdzie nie zdzierają z ludzi duzo kasy???

Guest nedvedstu

Hej!

Kwestia kupna używanej szyby ciężki temat, ja w tym roku wymieniałem i wolałem nową kupić, bo nikt nie daje gwarancji że szyba nie pęknie w trakcie wyjmowania... ja płaciłem za szybe z wymianą 320zł i mam gwarancje na nią... Na używce zaoszczędzisz może 100 zł... ale jak pęknie to znowy w plecy kasa... więc przemyśl to ;)

Guest magdusia25gw

Hej!

Kwestia kupna używanej szyby ciężki temat, ja w tym roku wymieniałem i wolałem nową kupić, bo nikt nie daje gwarancji że szyba nie pęknie w trakcie wyjmowania... ja płaciłem za szybe z wymianą 320zł i mam gwarancje na nią... Na używce zaoszczędzisz może 100 zł... ale jak pęknie to znowy w plecy kasa... więc przemyśl to ;)

OK, DZIEKI ZA INFO:)FAKTYCZZNIE MUSZE TO PRZEMYSLEC:)

• 1 year later...
Guest itek13

Witam. Poszukuje szyby przedniej do SUNNY B12/N13 1,6 12V Hatchback 4/5 drzwi. Jestem z Wałbrzycha. Może ktoś z Was ma taką na zbyciu lub ew. orientuje się gdzie taką mogę kupić. Za nową wołają 500zł z montażem.

Pozdrawiam

ps. Czy szyba od Sunny B12/N13 1,7d (sedan), będzie pasowała do mojego?

Edited by itek13