marcin1621 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Witam! Stałem się posiadaczem pathfindera 2006r i mam pytania odnośnie licznika. Prawdopodobnie mój pathfinder w latach zakupu był najbiedniejsza wersja. I licznik ma tylko opcje trip A i trip B nie można sprawdzić średniego spalania itd. Czy jeżeli znajdę licznik z auta na Full opcji to te funkcje będą działać? I 2 ostatnio natknąłem się na licznik z dodatkowymi wskaźnikami temperatury oleju i chyba poziomu oleju bardzo mi się to podoba i chętnie taki bym.sobie wrzucił tylko czy te wskazniki będą działać? Z tego co.sie już zdążyłem zorientować podczas użytkowania tego auta to duża część instalacji el. juz jest w aucie.(halogenow spryskiwaczy itd,multifunkcje też sam dołożyłem i dziala) tylko jak to będzie z tym licznikiem? Albo proszę niech ktoś mi poda numer licznika z funkcjami sprawdzania średniego spalania,prędkości. Itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 wymiana licznika jest bardzo łatwa, mozesz podmienic i sprawdzic co bedzie dzialac, pamietaj, że wymieniajac licznik bedzie sie wyswietlal inny przebieg w kilometrach o cisnieniu oleju zapomnij, to wystepowało tylko w wersji USA i wiąże sie z zupełnie innym czujnikiem cisnienia oleju 3 pinowym nie 2 pinowym jak w Europie wiec cała instalacja do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1621 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 9 godzin temu, camo napisał: wymiana licznika jest bardzo łatwa, mozesz podmienic i sprawdzic co bedzie dzialac, pamietaj, że wymieniajac licznik bedzie sie wyswietlal inny przebieg w kilometrach o cisnieniu oleju zapomnij, to wystepowało tylko w wersji USA i wiąże sie z zupełnie innym czujnikiem cisnienia oleju 3 pinowym nie 2 pinowym jak w Europie wiec cała instalacja do wymiany. Pracy jaka trzeba wykonać się nie boję,przydałby się tylko numer licznika z tymi funkcjami żebym w ciemno na alle... zamawiał i odsylal jak okaze sie licznik rowny mojemu. Oczywisie licze sie z tym ze przebieg moze odbiegac od mojego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 wizualnie te liczniki się różnią jakoś? w USA jest wersja z napędem wyłącznie na tył, nie ma wyświetlacza napędów reszta działa poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1621 Opublikowano 10 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 W dniu 13.12.2020 o 17:51, marcin1621 napisał: Albo proszę niech ktoś mi poda numer licznika z funkcjami sprawdzania średniego spalania,prędkości. Itd. Nikt nie raczył pomóc więc odpowiem sam dla innych na moje pytanie. Po zamówieniu 3 liczników jeden o nr. VP5NFF-10890 okazał sie licznikiem że wszystkimi funkcjami. Co ciekawe jeden z tych 3 był nawet bez zegarka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.