abelarddyzma Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Cześć, rozglądam się za Nissanem Jukiem. Interesuje mnie raczej rocznik 2013-2015. Na taki mniej więcej mam budżet (40 tysięcy). Auto wizualnie bardzo mi się podoba. Problem w tym, że nie wiem jaki silnik wybrać. Zawsze jeździłem benzynami. Mam zarezerwowanego Juke z 2014 roku z silnikiem 1.5 dci. Jestem jednak trochę negatywnie nastawiony do Diesli, ale to raczej kwestia złych opinii, które słyszałem od znajomych (sam jestem laikiem), dlatego też proszę o pomoc i Wasze opinie. Jaki silnik polecali byście i czy 1.5 dci jest w miarę bezawaryjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Jedno jest pewne - benzyna 1.2 Dig-T jest ryzyko, że będzie chlała olej. Jest na forum sporo opinii dot. silników zarówno w Dżukach, jak i QQ-łkach, więc trochę lektury masz na interesujący Cię temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawiec1974 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 A może by tak benzyna z silnikiem HR 1,6 DE wiem, że jeszcze w 2014 r. wychodziły z tym silnikiem a to co wiem nie są to złe jednostki. Sam taki silnik miałem w TIIDZIE co prawda zrobiłem tylko 100 tyś. ale za to bez żadnego problemu. Z czystym sumieniem mogę polecić ten silnik, oczywiście jeżeli taki silnik był odpowiednio serwisowany w czasie eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosman Opublikowano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Sam posiadam Juke 1.5 dci z 2015 roku . Zero problemów jeśli chodzi o silnik. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł Wymieniam tylko rzeczy eksploatacyjne, jak w każdym aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 W dniu 15.01.2021 o 12:29, Bosman napisał: Sam posiadam Juke 1.5 dci z 2015 roku . Zero problemów jeśli chodzi o silnik. Do pewnego momentu chyba ten silnik jakieś tam problemy sprawiał (obracające się panewki) i chyba stąd ma do teraz złą opinię, teraz już niekoniecznie zasłużoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosman Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Tak to prawda , wcześniejsze przedliftowe miały z panewkami problem i nie tylko . Doszedł jeszcze dpf który zapychał się , co było dla właścicieli utrapieniem. Obecnie te w/w defekty zostały wyeliminowane. Panewki się nie obracają , dpf po dodaniu piątego wtryskiwacza nie zapycha się. Wypala się nawet w jeżdzie po mieście. Czyli lać paliwko , najlepiej premium, wymiana oleju co 10 tyś . Zero problemów z silnikiem Ja tak robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Ja sądzę że jedyny dobry silnik do Juke to był 1.6 l 117 kucy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 11 godzin temu, mexxmen30 napisał: Ja sądzę że jedyny dobry silnik do Juke to był 1.6 l 117 kucy .... Kwestia definicji słowa "dobry" - na pewno to jest wybór obarczony najmniejszym ryzykiem i patrząc wyłącznie z tego punktu widzenia to bardzo możliwe, że jest on najlepszy. Ale są też inne kryteria... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 W dniu 15.01.2021 o 12:29, Bosman napisał: Sam posiadam Juke 1.5 dci z 2015 roku . Zero problemów jeśli chodzi o silnik. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł Wymieniam tylko rzeczy eksploatacyjne, jak w każdym aucie. hey czytam ze masz juke 1,5 dci i ja z pytaniem do ciebie jak ci sie sprawuje bo te zakupilem juke F15 2014 1,5DCI samochód ma przejechane 119 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosman Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Potwierdzam . Również posiadam Juke 1.5 dci z 2015 roku. Przebieg 60 tyś km Tylko materiały eksploatacyjne np: olej co 10 tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neq Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Ja mam w 1.6 117 km zrobione 121 tys. km. Samochód jest z 2012 roku i jak do tej porty jedyna rzecz jaką musiałem robić poza tematami stricte eksploatacyjnymi to wymiana chłodnicy klimatyzacji, która straciła szczególność. Z tego co wyczytałem w Nissanach montowane są chłodnice lichej jakości i wcześniej czy później każdego ta wymiana czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekpro Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 (edytowane) TO ja się podłącze pod wątek aby nie tworzyć nowego co sądzicie o tej ofercie https://www.olx.pl/d/oferta/nissan-juke-panoramadach-kamera-360-rvm-asystent-pasa-ruchu-serwis-tempomat-aktywn-CID5-IDKF0Tx.html W zasadzie największa nie wiadomo to przebieg który chciał bym zweryfikować, z tego co wiem z PL salonie nie powiedzą mi nic. Natomiast biegle mówię o niemiecku i zastanawiam się czy uzyskam w salonie informację na podstawie VIN... Zmotywował mnie do tego post wiec chyba się da. Edytowane 30 Lipca 2021 przez darekpro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky24 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 (edytowane) W dniu 3.05.2021 o 07:11, dario napisał: Potwierdzam . Również posiadam Juke 1.5 dci z 2015 roku. Przebieg 60 tyś km Tylko materiały eksploatacyjne np: olej co 10 tysięcy. Ja również potwierdzam bezawaryjność i niezawodność Juke 1.5 dci - przez 8 lat przejechałem 85 tys.km i robiłem jedynie rzeczy eksploatacyjne (oleje, filtry co roku, wymiana łożyska i przegubu oraz tulei wahacza, niedawno wymieniłem też rozrząd. Edytowane 9 Sierpnia 2021 przez Lucky24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi