Jureczek Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Witam i pozdrawiam. Mam następujący problem:Zainstalowałem nowe mapy przez USB dzięki poradom Roberta B - są nowe bo widzą drogi z 2020r. ale problem w tym że: - w drugim dniu próbuje Android Auto - nie działa .Pojawia się ikona na wyświetlaczu Nissan Connect i od razu znika.W smartfonie wszystko OK. Przed aktualizacją map Android Auto działał super. Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) Problem może być telefon, miałem podobnie z motorolą. Po przesiadce na samsunga problemy znikneły. Edytowane 19 Stycznia 2021 przez stuff1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Spróbuj też uruchomić ponownie telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZARNO_CZARNY Opublikowano 16 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Może to też być wina kabla,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 (edytowane) Witam. Podpinam się do pytania, mam nowy telefon Xiaomi Redmi Note 10 Pro. Brak połączenia z samochodem Nissan Qashqai J11 przez aplikację Android Auto Wcześniej na Huawei nie było problemu teraz brak komunikacji. Edytowane 4 Lipca 2021 przez boggi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Jeśli masz możliwość to sprawdź na kablu od Huawei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Próbowałem i nic z tego. Żona moja ma indentyczny telefon, próbowałem i też nic. Jak podepnę telefon pod gniazdo USB w aucie to na telefonie nie wyskakuje żaden komunikat, tylko od razu zaczyna ładować baterię. Podłączając do laptopa na ekranie telefonu pokazują się opcje do wyboru takie jak na załączniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Sprawdź jeszcze, czy masz dostępną aktualizację systemu multimedialnego w samochodzie i jeśli jest dostępna to zaktualizuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 (edytowane) Wszystko mam aktualne i niestety lipa, zero reakcji. Spróbuję jeszcze na innych kablach. Na innym kablu też lipa, samochód nie widzi telefonu po USB Edytowane 6 Lipca 2021 przez boggi dodałem kilka informacji, nie chcę tworzyć osobnych postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Poszło, próbowałem na kilku kablach aplikacja ruszyła na kablu od ładowarki xiaomi ale od starszego modelu 8 Dziwne to trochę ale najważniejsze że ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiQ Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 masz QQ juz z "nowym" wyświetlaczem? czy udało się to odpalić na starszym? mam QQ z 2018 ale nie załapałem się jeszcze na zdroid auto więc dopytuje:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravcom Opublikowano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 W dniu 13.08.2021 o 21:47, JasiQ napisał: masz QQ juz z "nowym" wyświetlaczem? czy udało się to odpalić na starszym? mam QQ z 2018 ale nie załapałem się jeszcze na zdroid auto więc dopytuje:P Witam wszystkich serdecznie. Od tygodnia posiadam Qashqai J11 (2018) 1.5 D. i jest to dla mnie czarna magia.... Dużo jeżdżę i niezbędne dla mnie są mapy, a te od Nissana do niczego się nie nadają. Niestety, android auto nie działa, a w serwisie jeden mówi, że nie ma możliwości podłączenia, inny twierdzi, że jest. Próbowałem różnych kabelków. Żaden nie uruchomił AA, ale podczas podłączania nie miałem żadnych informacji albo info o błędnym systemie plików. Oprogramowanie: F216 Hardware: 037 Czy jest jakaś szansa na uruchomienie AA? Przekopałem internety, ale nigdzie nie znalazłem właściwego rozwiązania... Swoją drogą, wstyd dla Nissana, że takie coś ma miejsce... Pomożecie??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jureczek Opublikowano 16 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Witam. Miałem podobny problem. Rozumiem że masz Motorole .Sprawdż jaki masz android w smartfonie -wiem że w mojej motoroli można było zaktualizować androida max do "8" a to było za mało by współpracować z ANDROID AUTO. Proponuję używanie wyłącznie kabla oryginalnego od smartfona .U mnie po wymianie smarfona z androidem "11" wszelkie niedogodności ustąpiły i nawigacja Android Auto działa super. Poza tym proponuje zaktualizować nawigacje fabryczną w Qashqaju. Jak to zrobić -było wcześniej opisane na forum .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeks Opublikowano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 U mnie Android 10 na Motoroli działa OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravcom Opublikowano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Ja ma Redmi Note 9 Pro z androidem 11. Czy w Nissanie przy tej wersji oprogramowania i hardware'u jestem w stanie coś zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jureczek Opublikowano 16 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Witam .Myślę że tak( na pewno tak). Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiQ Opublikowano 18 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 Chwila moment, z tego co wiem android auto był dostepny dopiero jakoś w wersjach z sierpnia czy wrzesnia, wcześniej nie ;/ więc obawiam się , że i Ty się nie załapałeś pozostaje telefon na uchwycie i już aczkolwiek te mapy nissana są spoko jak się co roku aktualizuje:) ale awaryjnie bardzo fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jureczek Opublikowano 18 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 Witam.Ja mam nissana Q .. z roku 2020 i android auto był dostępny .A wracając do Motoroli to ja posiadałem z roku2017 do której można było zaktualizować androjda max. do 8- a to nie wystarczyło do współpracy na poziomie Android Auto Nowsze smartfon posiadają android 11 -który to posiada już zainstalowany Android Auto.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi