Smakor Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Tak się zastanawiam czy jak zatrzymam się samochodem np na światłach i nie zamierzam wbijać P, mogę zaciągnąć ręczny i puscić hamulec? Dodam, że nic się wtedy nie dzieje - auto stoi i czeka na dodanie gazu - tylko nie wiem czy to np. skrzyni w czymś nie przeszkadza, że ona jest w trybie wysprzęglania bo spodziewa się ruszenia (w końcu zdjęliśmy nogę z hamulca|). Jakby auto miało system auto hold to by nie było tego problemu ale w wersji z automatem nie wiedzieć czemu w EU nie ma. Czasem tak robię ale nie wiem czy to nie szkodzi skrzyni w dłuższej perspektywie. A trzymanie nogi na hamulcu mało wygodne i napieprzamy temu z tyłu stopami nie potrzebnie. Wbijanie P jeszcze mniej wygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Hej, Brak Auto Hold to spora niedoróbka Nissana. Ja trzymam na hamulcu (mało to wygodne). Muszę spróbować z ręcznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Tak choć auto hold nie załatwia kwestii świateł bo sie pala światła stop. Ale to mniej mnie boli niż ta noga na hamulcu. AH i tak zaciąga ręczny chyba po 2-3 minutach - tak przynajmniej miałem w Kaśce bez automatu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
treash Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zawsze można zmienić na manuala wtedy dochodzi ból drugiej nogi i ręki;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.