Dajker Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Świeżo po zakupie Notka z 2016r. Jeden z zapinaczy tylnego pasa bezpieczeństwa znajduje się niestety pod kanapą. Nie wiem jak ją zdjąć żeby czegoś nie uszkodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Z tego co pamiętam to odchyla się oparcie i potem unosi się siedzisko. Powinieneś mieć instrukcję, jest tam to pokazane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Coś mi się wydaje że tylna kanapa w nissanach note jest cala przymocowana z szynami na śruby. Siedzisko się nie podnosi oddzielnie. Trzeba szukać sposobu wyjęcia zapięcia pasa opuszczając oparcie i za pomocą jakiegoś przyrządu typu drut wyciągnąć. Jeśli nie da rady to wklejam film jak rozebrać kanapę. Z przodu i z tyłu kanapy są po dwie śruby pod plastykowymi osłonami. Jak się je wykręci to kanapę można wyjąć w całości. Oto film poglądowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Janio masz rację, siedziska się nie odsuwa jest przykręcone do ruchomej szyny jak w E11. Jedynie odkręcenie całości z szyną umożliwi dojście do mocowania pasa. Szyna mocowana jest od strony kabiny i od strony bagażnika. Trochę gimnastyki z tym jest. Na filmiku jest TIIDA, a ona ma szynę jak w E11, a w E12 jest trochę inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 28 minut temu, M@reS napisał: Janio masz rację, siedziska się nie odsuwa jest przykręcone do ruchomej szyny jak w E11. Jedynie odkręcenie całości z szyną umożliwi dojście do mocowania pasa. Szyna mocowana jest od strony kabiny i od strony bagażnika. Trochę gimnastyki z tym jest. Na filmiku jest TIIDA, a ona ma szynę jak w E11, a w E12 jest trochę inna. Tak, dałem film poglądowo. Kiedyś jak miałem lanosa. W nim kanapa-siedzisko było podnoszone na zaczepy. To spotyka się w starszych autach. Teraz widocznie siedzenia są montowane w całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dajker Opublikowano 27 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Dzięki za podpowiedzi. Okazało się, że wystarczyło unieść siedzisko do góry podnosząc od strony oparć w stronę przednich foteli. Wyszło bez żadnych problemów. Następnie był dostęp do zapinaczy pasów bezpieczeństwa oraz linek urządzenia rozkładania oparć kanapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Dajker napisał: Dzięki za podpowiedzi. Okazało się, że wystarczyło unieść siedzisko do góry podnosząc od strony oparć w stronę przednich foteli. Wyszło bez żadnych problemów. Następnie był dostęp do zapinaczy pasów bezpieczeństwa oraz linek urządzenia rozkładania oparć kanapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Jeździłem kilkoma Notkami II generacji, ale żaden nie miał podnoszonego siedziska . Jednak wersja też ma duże znaczenie. Nie myślałem że Nissan nawet tylne kanapy ma dla każdej wersji inne. Im droższa tym więcej się przesuwa Ale ważne, że się udało...brawo Ty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.