pako78 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 (edytowane) Hej. Czy ktoś ma może dane nt wysokości zawieszenia w micrze np 1.2 a w wersji 160sr? Ewentualnie czy ktoś może zmierzyć odległość ziemia-krawędź błotnika w najwyższym punkcie? Chcę do 160 sr założyć twardsze sprężyny i obniżające ale muszę wiedzieć o ile. Pozdrawiam wszystkich. Edytowane 29 Stycznia 2021 przez pako78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikusina Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 A po co w takim aucie obniżać zawieszenie? Z wysokim jest bardziej przydatne niż niskim. Przecież do sportu się wcale nie nadaje, choćby z racji wysokości budy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako78 Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 W dniu 30.01.2021 o 13:31, mikusina napisał: A po co w takim aucie obniżać zawieszenie? Z wysokim jest bardziej przydatne niż niskim. Przecież do sportu się wcale nie nadaje, choćby z racji wysokości budy. Jeden chodzi w adidasach a drugi w lakierkach, po co? Co kto lubi. Być może twój bolid nie ma wiele wspólnego ze sportem w przeciwieństwie do mojego. Różnica w zachowaniu w zakręcie czy stabilność w prędkościach 160 + jest ogromna przy zmienionych sprężynach na sportowe. Ja będę chodził dalej w adidasach a ty chodź w czym chcesz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikusina Opublikowano 14 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 (edytowane) No fakt, na butach sportowych to się akurat znam (przebiegam 200-300 km miesięcznie), więc nie mam żadnych adidasów (w mojej rotacji 8 par). Takie kupiłem ostatnio: Znakomicie taka adidasomania pasuje do oksymoronu "micra sport". ? Powyżej 160 km/h taką budą? Przecie to może wiatr boczny zdmuchnąć z drogi, nie wspominając już o dyskomforcie wynikającym z hałasu w środku. Współczuję. Tu wcale nie chodzi o to co kto lubi, tylko co się do czego nadaje. Micra (żadna) nie nadaje się do jazdy z prędkością +160 km/h. Tak samo jak te buty z mojego zdjęcia nie nadają się do biegania na czas, jeno do klepania powolnych kilometrów. Pewnie młodyś, to ci się sporo wydaje. Edytowane 14 Listopada 2021 przez mikusina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako78 Opublikowano 20 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 W dniu 14.11.2021 o 21:59, mikusina napisał: No fakt, na butach sportowych to się akurat znam (przebiegam 200-300 km miesięcznie), więc nie mam żadnych adidasów (w mojej rotacji 8 par). Takie kupiłem ostatnio: Znakomicie taka adidasomania pasuje do oksymoronu "micra sport". ? Powyżej 160 km/h taką budą? Przecie to może wiatr boczny zdmuchnąć z drogi, nie wspominając już o dyskomforcie wynikającym z hałasu w środku. Współczuję. Tu wcale nie chodzi o to co kto lubi, tylko co się do czego nadaje. Micra (żadna) nie nadaje się do jazdy z prędkością +160 km/h. Tak samo jak te buty z mojego zdjęcia nie nadają się do biegania na czas, jeno do klepania powolnych kilometrów. Pewnie młodyś, to ci się sporo wydaje. Zadałem proste pytanie oczekując prostej wypowiedzi. Nie zrozumiałeś kontekstu wypowiedzi - trudno. Jeśli ja mając lat 43 jestem dla ciebie młody to mnie nie dziwi fakt przebiegania 200-300km miesięcznie przez dziadka... Nie sądź innych swoją miarą. To że czegoś nie doświadczyłeś nie oznacza że tego nie ma. Szkoda że nie ma tu merytorycznej dyskusji. A propos to moja micra jest prawie dwa razy mocniejsza od twojej posiadając stosownie do tego inne nastawy w zawieszeniu niż inne micry. Polecam się doedukować. Nie zaszkodzi dawka wiedzy, niezależnie od wieku metrykalnego czy mentalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikusina Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 (edytowane) I właśnie wiedzą (plus doświadczeniem się kieruję). Dlatego uparcie twierdzę, że ten twój dwa razy mocniejszy pojazd od mojego słabeusza nadal nie ma nic wspólnego z autem sportowym. Mój drugi pojazd 200 Nm w zakresie 1500-4000 też nic sportowego nie ma, ale od mojej mikry 110 Nm dzieli go cała przepaść. A rozumieniem "kontekstu tekstu "zajmuję się zawodowo, bo z tego żyję. :-) Edytowane 20 Marca 2022 przez mikusina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi