ArtM Opublikowano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 (edytowane) Zamontowalem dzisiaj taki moduł od chińskiego kolegi i powiem wam że działa super. Moja żona kiedyś zostawiła auto na noc przed garażem z otwartym dachem na szczęście nie było deszczu i tak mnie naszła myśl że może kupię. Wszystko super tylko wtyczka we wtyczkę i po robocie. Godzinka roboty w garażu plus małe piwo i działa. Edytowane 31 Stycznia 2021 przez ArtM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Widzę że są różne warianty, mi A by wystarczyło. Jak wygląda montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtM Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 (edytowane) Trzeba rozebrać lewe przednie drzwi, kilka zatrzasków, dwie śruby i gotowe. Modul podlaczasz i już. Wszystko jest pokazane w instrukcji lub na filmie, nie można się pomylić. Jak ktoś chce z domykaniem dachu to dwie kostki plus moduł to należy zdjąć te lampki nad lusterkiem cały ten plastyk i tam wpina się moduł do sterowania dachem. Wszystko bez cięcia, kombinowania. Ja jestem zadowolony. Już parę razy dzieci wysiadając z tyłu uchylili okno nawet nikt nie zauważył, a teraz przynajmniej się domknie. Edytowane 1 Lutego 2021 przez ArtM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 A integracja z kluczykiem - jak jest pokazane na filmiku - też jest po podpięciu tylko tej kostki w drzwiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtM Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Zamontowalem. Działa. Jak naciśniesz kombinacje klawiszy na przycisku do otwiera wszystkie okna, uchyla w zależności jaka kombinacja przycisków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtM Opublikowano 3 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 I jeszcze jedna fajna rzecz, przy zamykaniu i otwieraniu szyby pasażera i szyb z tyłu wystarczy raz nacisnąć i szyba idzie w dół lub do góry. Ale tylko gdy obsugujemy z panelu kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 8 godzin temu, ArtM napisał: I jeszcze jedna fajna rzecz, przy zamykaniu i otwieraniu szyby pasażera i szyb z tyłu wystarczy raz nacisnąć i szyba idzie w dół lub do góry. Ale tylko gdy obsugujemy z panelu kierowcy. W QQ jakoś udało im się zmienić moduł przy FL a w Xie olali zupełnie. I takie "bajery" są w standardzie - jak i to, że blokada sterowania szybami nie obejmuje panelu kierowcy - co za kretyn to w naszych X projektował. Jak dziecko ci zablokuje przycisk u siebie nic już nie zrobisz. Nawet głupiego podświetlenia podłogi na środku nie ma. Amatorzy ci japońce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 O czym piszesz, co jest w qq, a czego nie ma w x co do paneli? Z tego co patrzyłem panele wyglądają identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Ani nie wyglądają a tym bardziej nie działają tak samo. Mówię o tych montowanych przez fabrykę. X ma panel z QQ sprzed liftu w 2017 chyba. QQ wtedy dostał nowy panel, z podświetlanymi wszystkimi przyciskami (!!!), wszystkie szyby auto i poprawnie działająca blokada otwarcia szyb (nie blokuje panelu kierowcy tylko panele pasażerów - kierowca dalej może sterować WSZYSTKIMI szybami) + jako bonus otwieranie i zamykanie szyb z kluczyka. X mimo FL nie dostał tego nowego panelu. Dodatkowo X nie ma pod świetlanego kanału środkowego a QQ ma od zawsze ;/ Niby to samo a jednak nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtM Opublikowano 3 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Smakor, za trzy lata kupujemy nową Hondę CR-V....:)))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 (edytowane) Szczerze nie zwróciłem na to uwagi. Nie jeździłem nocą. Na pewno? Muszę we faście sprawdzić. Bo na 7zap w necie nie ma numerów oe po 2017, ani silnika 1,3. Znalazłem. Faktycznie. To bida straszna. Zostaje zakup na ali świecących i moduł szyb. AUTO będzie, będzie świecić i będzie można z kluczyka szyby. W sumie oficjalnie najdroższy x wg cennika jest tylko 5000 zł droższy od najdroższego qq. Dziwna polityka. Edytowane 3 Lutego 2021 przez tomkek1912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 (edytowane) X jest trochę niszowy u nas, w odróżnieniu od QQ. A w ameryce odwrotnie A cenę dyktuje polityka producenta, PRa i trochę rynek Edytowane 3 Lutego 2021 przez Smakor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Ja wiem czy taki niszowy. Znaczy ostatnie dwa lata były słabe, ale np. 2017 i 2018 to ok. 70 i 50 tys. sztuk w Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Być może dlatego polegała jego opłacalność. Tu i tam gdzieś coś nie dodali lub zubożyli. Ech.. księgowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 (edytowane) Witam wszystkich. Część smakor. Nie wiem czy wiesz, a może nie wiesz, ale jakbyś nie wiedział... Grzebie za panelami do szyb i znalazłem takie coś: https://pl.aliexpress.com/item/4001166645570.html Może nie moduł i nie do szyberdachu i pewnie nadal przy blokadzie szyb trzy nie będą działać, ale bardzo ładnie wygląda. Edytowane 11 Marca 2021 przez tomkek1912 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastekpastek Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Cześć. ArtM mam pytania odnośnie modułu domykania szyberdachu. Czy szyberdach jest zamykany po wyłączeniu silnika czy po zamknięciu auta? czy można przerwać zamykanie szyberdachu (zostawić go otwartego)? czy zamyka się też roleta czy można wybrać opcję "sam szyberdach"? z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtM Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Dach zamyka się zaraz po wyłączeniu silnika. Jeśli masz odsuniętą roletę tylko to zamknie roletę, oczywiście jak klikniesz na przycisk sterowania nad lusterkiem to przerwie zamykanie. Jeśli masz uchylony dach to go zamknie, ale już roletę zostawi otwartą. Tak jest u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuspeed Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 5 godzin temu, ArtM napisał: Dach zamyka się zaraz po wyłączeniu silnika. Jeśli masz odsuniętą roletę tylko to zamknie roletę, oczywiście jak klikniesz na przycisk sterowania nad lusterkiem to przerwie zamykanie. Jeśli masz uchylony dach to go zamknie, ale już roletę zostawi otwartą. Tak jest u mnie. Ciekawe, jest to gdzieś konfigurowane? Nie widziałem takich ustawień, i mojego 2018 r. Tekna nie interesują takie rzeczy, nie domyka dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastekpastek Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 W dniu 2.04.2021 o 10:15, ArtM napisał: Dach zamyka się zaraz po wyłączeniu silnika. Jeśli masz odsuniętą roletę tylko to zamknie roletę, oczywiście jak klikniesz na przycisk sterowania nad lusterkiem to przerwie zamykanie. Jeśli masz uchylony dach to go zamknie, ale już roletę zostawi otwartą. Tak jest u mnie. czy podczas zamykania dachu otwarcie drzwi nie powoduje zatrzymania domykania? czy twój moduł jest podobny do tego z tej aukcji? https://pl.aliexpress.com/item/4000971827907.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.793b2e0euorQTQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtM Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Tak bardzo podobny, otwarcie drzwi nie zatrzymuje zamykania dachu. Ja przez pewien czas miałem założony modul tylko do zamykania dachu, bo założenie go nie zajmuje dużo czasu, dopiero później podłączyłem modul do drzwi. Przy drzwiach trzeba trochę więcej czasu na montaż poświęcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zozzowrx Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 U mnie moduł z Ali po wyłączeniu zapłonu zamyka dach jeśli otwarty a po zamknięciu auta roletę jeszcze zasuwa. Jeżeli dach zamknięty to po wyłączeniu zapłonu zasuwa rolete.Wolałbym żeby zamykał tylko dach bez rolety ale Nie widzę możliwości konfiguracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastekpastek Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Też tak chciałem - bez zamykania rolety. Zamówiłem taki moduł na ali (przy zamówieniu wybierało się opcję) jak zamontuję to się okaże czy tak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zozzowrx Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Ja zamawiałem moduł domykania- otwierania szyb wraz z modułem do szyberdachu. Na razie moduł szyberdachu rozłączyłem bo wkurza mnie to zasuwanie rolety. Na lato pewnie go podłącze bo częściej dach będzie otwierany a jak zasunie roletę to auto będzie się mniej nagrzewac parkując na słońcu. Czekam na wiadomość po montażu jak będzie u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastekpastek Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zamontowałem. Niestety nie działa tak jak sobie to wyobrażałem. Jak jest otwarty szyberdach to zamyka tylko szyberdach ale jak jest otwarta tylko roleta to zamyka roletę. Napisałem do sprzedawcy zobaczymy co odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zozzowrx Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 No u mnie jak jest otwarty dach to po wyłączeniu zapłonu zamyka a po zamknięciu auta roleta i tak się zasuwa. Nawet jak przerwiesz zamykanie przyciskiem. Czyli i tak po zamknięciu auta wszystko jest domknięte i zasunie te. Nie podoba mi się to ale chyba to jedyne dostępne rozwiązanie. Daj znać co Ci odpisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi