tomala416 Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Witam moja Tiida świeżo po regulacji zaworów i czyszczeniu przepustnicy. Obroty na biegu jałowym przy włączonym nawiewie działającym radiu i włączonych światłach oscylują w granicach 900 jak wyłączam światła spadają na 800. Jest w granicach normy czy dążyć do obniżenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Obroty masz poprawne z tego co piszesz, ale zawsze możesz zrobić Manualne ustawienie przepustnicy, z pozycji Kierowcy, aby się upewnić Mam teraz do ciebie pytanie jaki był objaw złej pracy zaworów ? Jak niby je wyregulowali ?? ile to kosztowało ?? Mi ASO wyliczało w 2016r na 1200zł a Mietek magik nie chce się bawić ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala416 Opublikowano 4 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Dziękuję bardzo za turtorial udało się za drugim razem obroty 850 światła i 700 bez. Luzy wyszły bo wyskakiwał błąd wypadanie zapłonu samochód jeździł normalnie nic się nie działo. Sprawdziliśmy i wyszło że pierwszy i czwarty podparte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Ile czasu trwała zabawa z zaworami?? Jaki koszt ??? Przydaje się manualne ustawienie przepustnicy, nie mała kwota zostaje, warto też przemyć przepływkę w Tiida szybko się brudzą preparatem do czyszczenia! Nie ma czego się bać o popsucie wykręcasz i psikasz aż zobaczysz kolor rezystorów ! odstawiasz aż wyschnie i gotowe ,po 10.000 km są zawalone brudem!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala416 Opublikowano 4 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Zabawa trwała 3 dni koszt 1700 mało kto chce się tego podjąć podobno nieciekawa robota. Czyli takie czyszczenie przepustnicy raz na rok masz może jakiś filmik jak to się robi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Znam wielu wspaniałych mechaników ASO i żaden nie chciał się podjąć wymiany szklanek -regulacji luzu zaworowego!! Tam się nie ustawia tam się wywala szklanki i wkłada nowe!! 1700zł 3dni grzebania ja cie nie p...., u mnie na razie cisza w klawiaturze szklanki nie pukajo zawory nie sztorcujooo.. dynamika silnika taka że już 7 komplet opon idzie .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala416 Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 I niech tak zostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala416 Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Witam ponownie mam takie pytanie odnośnie Tiidy. Czy w naszym nissanie występuje czujnik położenia pedału sprzęgła ? Bo zauważyłem że wraz z wciśnięciem pedału sprzęgła skaczą obroty . Chyba że to objaw zbliżającej się wymiany sprzęgła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 U mnie nie ma nie widzę jak zaglądam Ale u mnie od nowości Tiidy ,sterownik podnosił mi obroty kiedy wciskam sprzęgło podczas zmiany biegów podczas jazdy ! Nie podnosi tylko na biegu jałowym, wciskam pedał sprzęgła ile razy chcę i wskazówka obrotów stoi sztywno!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.