daniello3108 Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Witam serdecznie W moim aucie po kilku miesiącach użytkowania zaobserwowałem kolejne niepokojące zjawisko. Po zapalającej się czasami kontrolce hamulca ręcznego, po moim zdaniem zbyt obfitym kopceniu na ciepłym silniku w niższych temperaturach powietrza teraz doszła skrzypiąca kierownica. To znaczy kiedy auto stoi lub podczas parkowania kręcę kierownicą w prawo lub w lewo ona skrzypi ja moja stara teściowa Powiedział bym że nawet gorzej. Co to może być? Czy objaw awarii wspomagania? Ostatni raz spotkałem się z taką sytuacją jeżdżąc Żukiem w latach 80-tych. Auto Nissan Qashqai J11 rok 2014 1.2 benzyna, przebieg 80 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeke Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 (edytowane) Spoko, to felerne gumy. Szczęśliwcy mieli wymieniane na gwarancji (np Jako:) ), inni muszą z tym żyć (lub musieli - jak ja:) ) Edytowane 20 Lutego 2021 przez zeke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 mi może nie przypomina teściowej ( może dlatego że moja jest spoko _ ) ) ale obecnie chyba też słyszę jak gdzieś pod nogami mi nie wiem czy trzeszcy ale jakby cos szura. Kojarzę że gdzieś na forum już cos o tym bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 21 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 maiłem takie skrzypienie w J10 i winna była guma na grodzi z silnikiem. serwis napaciał coś i jak ręką odjął. Może w J11 też jest ta sama przypadłość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Daniello,w grodzi przy podłodze jest gumowa przelotka,przez którą przechodzi kolumna,musisz zaaplikować na tą przelotkę-gumę kilka kropel oleju,albo smaru w sprayu i skrzypienie ustąpi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 21 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 3 godziny temu, m@rcin sz-n napisał: maiłem takie skrzypienie w J10 i winna była guma na grodzi z silnikiem. serwis napaciał coś i jak ręką odjął. Może w J11 też jest ta sama przypadłość? Też tak miałem w J10 ale smarowanie pomagało tylko na chwilę. Docelowo wymieniono gumę drążka w ścianie grodziowej - jeszcze na gwarancji. W J11 nie miałem już takich przypadłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 21 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 2 godziny temu, elsebo napisał: Też tak miałem w J10 ale smarowanie pomagało tylko na chwilę. Docelowo wymieniono gumę drążka w ścianie grodziowej - jeszcze na gwarancji. W J11 nie miałem już takich przypadłości. Widocznie nie każde smarowidło pomogło spróbuj samemu przesmarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Najlepszy do tego jest MILITEC-1 w sprayu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 1 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Koledzy potrzebuje się poradzić. Mój QQj11 podczas kręcenia kierownicą na skrajnych położeniach skrzypi. Im zimniej to głośniej. Skrzypienie słychać gdzieś na wysokości łączenia zawieszenia z kołem po lewej stronie. Co to może być? Maglownica czy sworzeń lub łożyska na mcpersonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 1 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Ja stawiam na łożysko amortyzatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 1 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 i ja także - miałem tak we fiacie. ale u mnie było jakby strzelanie. stukanie . W qq mam tylko jakby lekkie zgrzytanie, skrobanie przy szybszym obracaniu kierownicą - ale to chyba w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 1 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 W dniu 20.02.2021 o 15:38, zeke napisał: Spoko, to felerne gumy. Szczęśliwcy mieli wymieniane na gwarancji (np Jako:) ), inni muszą z tym żyć (lub musieli - jak ja:) ) U mnie w ASO stwierdzili, że to taśma i wymienili. Od tamtej pory spokój ? Godzinę temu, Brzyk napisał: i ja także - miałem tak we fiacie. ale u mnie było jakby strzelanie. stukanie . W qq mam tylko jakby lekkie zgrzytanie, skrobanie przy szybszym obracaniu kierownicą - ale to chyba w kabinie. W Fiacie, pewnie w innych autach to samo, wystarczyło przyłożyć rękę do sprężyny podczas kręcenia i czuć było, że to poduszka. Ważne, żeby kręcący kołem kierownicy miał głowę i nie przyciął ręki badaczowi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi