Krychu132 Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Witam, mam mały problem wymieniłem akumulator w Qashqaiu i niestety wymaga odejmie kodu do radia... przejrzalem cała dokumentacje, ale niestety nie znalazłem nigdzie kody PIN. Serial numer: 3076621 Device numer: 7612830022 z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 8 godzin temu, Krychu132 napisał: przejrzalem cała dokumentacje, ale niestety nie znalazłem nigdzie kody PIN. PIN do radia powinieneś mieć wklejony / wpisany w książce serwisowej. Na podobne pytania raczej nie uzyskasz odpowiedzi, a przynajmniej nie u nas. Ludzie kupują radia z "dziwnych źródeł", a później mają dylemat z PIN-em i tłumaczą, że to efekt odłączenia aku. Sorry kolego, ale taka jest prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychu132 Opublikowano 25 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 9 godzin temu, Andrzej G napisał: PIN do radia powinieneś mieć wklejony / wpisany w książce serwisowej. Na podobne pytania raczej nie uzyskasz odpowiedzi, a przynajmniej nie u nas. Ludzie kupują radia z "dziwnych źródeł", a później mają dylemat z PIN-em i tłumaczą, że to efekt odłączenia aku. Sorry kolego, ale taka jest prawda. Jak widać na zdjęciu nie ma tego kodu wiec proszę mnie nie oczerniać ze kupiłem radio z „dziwnych źródeł”. a tutaj szukam pomocy bo z reguły ludzie sobie pomagają na forach... jednak po raz kolejny się przejechałem... dzieki i pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Nikt tu Ciebie osobiście nie oczernia. Jedź do ASO, tam bez problemu uzyskasz kod do Twojego radia. A nawet jeśli na Forum miałby ktoś dostęp do bazy Nissana, to w jaki sposób miałby możliwość weryfikacji, że Twoje radio jest faktycznie Twoim radiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 4 godziny temu, Krychu132 napisał: Jak widać na zdjęciu nie ma tego kodu wiec proszę mnie nie oczerniać ze kupiłem radio z „dziwnych źródeł”. Jak już wspomniał kol. Robert, nikt Cię tutaj nie oczernia i jeżeli ASO nie dopełniło formalności i nie wpisali Ci w książkę, lub nie dołożyli karteczki z kodem PIN, to jedziesz do nich i na podstawie VIN Ci wygenerują. To że tutaj sobie pomagamy, to nie znaczy, że ktoś będzie naruszał prawo i ściągał z netu dekodery i uprawiał "partyzantkę", by Cię zadowolić. Każdy powinien wiedzieć, że jeżeli ma na pokładzie komputer, a tym bardziej radio kodowane, przed odpięciem aku, by uniknąć niespodzianek powinien zapewnić systemowi zewnętrzne źródło zasilania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joannitka Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Ja ostatnio dostałam PIN wprost z Nissan Holland, skąd mam sprowadzoną Micrę k13 w automacie. Wysłałam zdjęcia dokumentów i podali. Polski dealer Nissana nie mógł znaleźć tego PINu po VINie. Po niefortunnej wymianie jeszcze oryginalnego akumulatora w serwisie akumulatorów, radio się zresetowało o potrzebny był kod. Niestety nie wiedziałąm, że liczba prób jest limitowana i w międzyczasie 'próbowałam' go zgadnąć. Obecnie mam radio zablokowane 'na stałe'. Czy macie pomysł, jak zresetować licznik prób wpisania PINu? Chętnie zrobiłabym to sama skoro mam już kod. Z góry dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.