JACKO29 Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Założyłem halogeny do Micry córki,wymieniłem pająka przy kierownicy,instalacja była fabryczna,kontrolka po załączeniu zapala się,a halogeny nie świecą.Bezpieczniki sprawdzone,pouzupełniane i nic. Przerabiał już ktoś ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Temat rozwiązany! Dla chcących założyć halogeny.Jeżeli macie wersję K13 Mid Grade a nie macie halogenów,to wystarczy kupić,halogeny z koszykami,kupić przełącznik do kierownicy i przekaźnik świateł.W zderzaku wyciąć ślepaki,założyć koszyki i halogeny,za belką są przyklejone do wiązek kostki do żarówek.Wymienić przy kierownicy przełącznik i! Rozebrać lewą stronę deski,odkręcić kostkę z bezpiecznikami,w głębi odkręcić moduł BCM,za modułem jest listwa z przekaźnikami,w której na bank,nie będzie przekaźnika dolnego .Po jego założeniu wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 W Almerze z 2000 roku tak zrobiłem. Wystarczyło przełącznik wymienić dodać przekaźnik i hulało bo instalacja była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micrusfan Opublikowano 17 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 A ja lekko z innej beczki: Chciałem założyć okrągłe światła dzienne DRL - LED - w otwory po halogenach. Mam zaślepki czarne K13 po lifice, ale kupiłem srebrne pod halogeny, do tego okrągłe lampy 9cm magnetti marelli. Myślę, że słabo to będzie wyglądać, gdyż są proste, a halogeny mają skośne tuby dopasowane. Czy ktoś ma może pomysł, lub wie jakie światła dzienne okrągłe będą pasować w te otwory? Dzięki za polecenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Daj dzienne w oryginalne lampy .Kup sobie żarówki H-led 35W .załóż przekaźnik do sterowania dzienne-mijania i masz bez kombinacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 W dniu 4.03.2021 o 13:37, JACKO29 napisał: Temat rozwiązany! Dla chcących założyć halogeny.Jeżeli macie wersję K13 Mid Grade a nie macie halogenów,to wystarczy kupić,halogeny z koszykami,kupić przełącznik do kierownicy i przekaźnik świateł.W zderzaku wyciąć ślepaki,założyć koszyki i halogeny,za belką są przyklejone do wiązek kostki do żarówek.Wymienić przy kierownicy przełącznik i! Rozebrać lewą stronę deski,odkręcić kostkę z bezpiecznikami,w głębi odkręcić moduł BCM,za modułem jest listwa z przekaźnikami,w której na bank,nie będzie przekaźnika dolnego .Po jego założeniu wszystko działa. Witam, ile trzeba rozbierać żeby dostać się do tego modułu BCM? - po zdjęciu zaślepki z lewej strony deski widzimy skrzynkę z bezpiecznikami - widoczne dwie śruby do jej odkręcenia - wystarczy je odkręcić czy trzeba rozbierać więcej plastików? Jeśli więcej plastików to czy ich usunięcie jest jakieś problematyczne, zatrzaski? Jak wygląda przekażnik od halogenów? (jakieś oznaczenia) Chodzi o to żeby go już mieć od razu. Bardzo proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Sorki że późno odpowiadam.Trzeba rozebrać lewą stronę deski,dostęp jest kiepski,ale daje się radę.Po zdjęciu elementów widać moduł,który trzeba odkręcić,jest a śrubach.Za modułem jest pionowo listwa z przekaźnikami,jeśli się nie mylę to ten od halogenów jest ostatni.Ja miałem przekaźniki z Note,ten który zastosowałem to był:https://allegro.pl/oferta/przekaznik-modul-nissan-note-e11-25230-79944-10726879271 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_74 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Witam, czy ten przekaźnik jest O.K PRZEKAZNIK MODUL NISSAN 25230-9F920 25230-9F920 za 25 zł z WARSZAWA - Allegro.pl - (11504793940) zamieszczony link z 24 sierpnia 2021 jest już nie aktualny a znalazłem jak powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi