Blondas Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Witam, Jak w temacie, mam okazję kupić w dobrej cenie sprawdzone auto. Do tego mam jeszcze szansę zakupić rozszerzoną gwarancję. Zastanawiam się jednak, czy warto? Jaka jest awaryjność tej wersji? Czym różni się pakiet przeglądów od gwarancji z limitem np. 100 tyś km za 2,915 PLN? Czego nie obejmuje rozszerzona gwarancja? Próbowałem to znaleźć, ale jakoś bezskutecznie. Przeczytałem mnóstwo złych opinii o ASO, szczególnie w Warszawie. Sam już nie wiem, co robić, zawsze to spokojniej człowiek śpi za ok 1,5 tyś rocznie, ale do tego jeszcze serwis dochodzi. Jakie to są realne koszty przez 2 lata? Z góry dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siela220 Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Cześć, Moim zdaniem warto. Sam chciałem kupić gwarancje rozszerzoną... W piątek odebrałem 2 letniego Xtraila z salonu Nissana. I chciałem u nich właśnie kupić 2 letnią gwarancje ale zrobili niespodziankę i dostałem rok gwarancji rozszerzonej w gratisie a fabryczną mam jeszcze do lipca tego roku. Co do warunków to poproś salon żeby tobie przesłali dokumenty dot. gwarancji. Tam masz wszystko opisane to w chodzi w skład tej gwarancji. Na pewno silnik i skrzynia plus pozostałe mechaniczne podzespoły. Też mam pierwszy raz Xtraila 2.0 4x4 wersja tekna. Jedynie co mnie zdziwiło to duże spalanie auta na trasie.. Prędkość 140-160km 9,6-10l I to tylko dwie osoby w aucie. Trasa Karpacz - trójmiasto.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
treash Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Warto dokupić gwarancję do tych 5lat bo to silnik całkiem dobry ale jest filtr cząsteczek stałych, EGR, czułe na jakość paliwa wtryski i kapryśna elektryka..a nie mówię już jak ktoś stosuje zalecenia producenta z wymianą oleju silnikowego co 30tyś/km i nie zalecaną wymianą oleju w skrzyni automatycznej CVT co jest zabójstwem dla silnika, skrzyni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.