balrog Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Czy ktoś może posiada programator czujników tpms? Szukałem do Pulsara ale najtańszy jaki znalazłem to 400pln. Ma ktoś jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 29 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 4 godziny temu, balrog napisał: Szukałem do Pulsara ale najtańszy jaki znalazłem to 400pln. Ma ktoś jakieś pomysły? Warsztaty oponiarskie za taką usługę kasują 50 - 100 pln. Można też zamówić gotowe - nie wymagające programowania. Kiedyś jeden z kolegów zamówił i podał taki link. Był zadowolony Czujniki TPMS do Nissanów za 140 zeta I na koniec coś co widzę pierwszy razProgramowanie przez NFC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balrog Opublikowano 30 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Powinno to wyglądać jak przy wymianie opon, kalibracja i dziękuję, komputer czyta dane i tyle. Ale po co, lepiej naciągać użytkownika. W Hyundai i20 czujniki są na ABS i przy zmianie całych kompletnych kół jednym przyciskiem resetuje się ustawienia i tyle. Nie ma problemu. Nie rozumiem tego rozwiązania w Nissanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Godzinę temu, balrog napisał: Nie rozumiem tego rozwiązania w Nissanie Tu nie ma czego rozumieć. Jeżeli zmieniasz opony, lub robisz rotację kół, oryginalne czujniki założone fabrycznie same się skalibrują po przejechaniu kilku km. Jeżeli kupisz już przystosowane do Nissanów, sytuacja identyczna. Natomiast jeżeli kupujesz czujniki "no-name", czyli do każdego auta, ale z właściwą częstotliwością pracy, to musisz je zaprogramować. Oryginalne czujniki nissanowskie to wydatek ponad 5 stów. Te które pokazałem w linku, 140 pln i nie trzeba ich programować. Czego więcej Ci potrzeba do szczęścia ? Przecież poniżej 140 pln nie kupisz nawet 4 szt. takich, które musisz programować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balrog Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Kupiłem komplet czujników za 400pln, oryginalne nissana, po przejechaniu kilku km niestety się nie skalibrowały, kontrolka się zaświeciła. Może są trefne albo wyczerpane, nie wiem. Wiem jedno, że Pulsara chyba nie lubią w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 37 minut temu, balrog napisał: Kupiłem komplet czujników za 400pln, oryginalne nissana, po przejechaniu kilku km niestety się nie skalibrowały, kontrolka się zaświeciła. Może jakaś fotka na której będzie widać numer OEM tych "oryginałów" i link do oferty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balrog Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 A proszę link: https://allegro.pl/oferta/czujniki-tpms-nissan-pulsar-leaf-juke-oryginal-9695446904 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Te czujniki łaski nie robią - powinny zaskoczyć. Nie wiem po co Ci jakiś programator. Czasami to trochę trwa, zanim komputer znajdzie wspólny język z czujnikami. Taki już urok Nissanów. Żeby mu pomóc zerknij na procedurę jaką opisałem TUTAJ Ja zrobiłem tylko rotację fabrycznych kół i też miałem gimnastykę zanim komputer zauważył nową lokalizację czujników. Pomogła w/w procedura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balrog Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 (edytowane) Dzwoniłem również do firmy z tej oferty i powiedziano mi, że nie powinno być problemu. Spróbuje jeszcze zresetować opony i ustawić ciśnienie ręcznie w kompie, kalibracje robiłem już wiele razy i nic. Niestety, mimo wielu prób komputer w ogóle nie znajduje nowych czujników, może są wadliwe, będę je reklamował. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły. Edytowane 4 Kwietnia 2021 przez balrog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Ja kilka lat temu kupiłem jakieś do Reno i jak przystało działają w produkcie prawie Reno, jakim jest to coś, od kilku lat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi