fan_japan Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Witajcie Chciałem się dowiedziec czy bańka 5l wystarczy na 1 wymianę oleju. W instrukcji jest napisane że przy wymianie oleju z filtrem wchodzi 5.4l do układu. Wole mieć w 3/4 wysokości między kreska niż ponad max co często się zdarza po wymianie w ASO. Czy warto kupić własny filtr oleju czy jednak zdać się na ASO? Jakie koszty poniesliscie za 1 przegląd przy tym silniku przy scenariuszu ze olej i filtry pow/kabina własne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeks Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Olej zakupiłem 5W30 TOTAL QUARTZ INEO MDC - 6 litrów – 194 zł Pozostały asortyment w ASO: filtr oleju- 48 zł, podkładka - 11 zł, usługa 129 zł. Razem wyszło niecałe 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruku1981 Opublikowano 25 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 5l wystarczy ,wymieniałem 2x w qq 1.3 160 km i 5 l wystarczy pod max na bagnecie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 30 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 W dniu 25.05.2021 o 21:04, Kruku1981 napisał: 5l wystarczy ,wymieniałem 2x w qq 1.3 160 km i 5 l wystarczy pod max na bagnecie . w QQ starczy,,, skąd wiesz że w X-trialu starczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 31 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 (edytowane) W dniu 16.04.2021 o 09:28, romeks napisał: Pozostały asortyment w ASO: filtr oleju- 48 zł, podkładka - 11 zł, usługa 129 zł. w Intercarsie podkladka kosztuje 80 groszy W dniu 25.05.2021 o 21:04, Kruku1981 napisał: 5l wystarczy ,wymieniałem 2x w qq 1.3 160 km i 5 l wystarczy pod max na bagnecie . w ASO moga nie chciec autoryzowac uzupelnienia iloscia ktorej nie przewiduje instrukcja obslugi Edytowane 31 Maja 2021 przez borge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruku1981 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 W dniu 30.05.2021 o 21:28, Varicella napisał: w QQ starczy,,, skąd wiesz że w X-trialu starczy? To te same silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intruz Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Mam pytanko, bo szału idzie dostać z tymi olejami, do QQ 1.3 2019 r który pasuje lepiej? 1 - TOTAL QUARTZ INEO MC3 5W-30, czy 2 - TOTAL QUARTZ INEO MDC 5W30 ??? A druga sprawa jakie graty potrzebne na drugi przegląd - olej, filtr oleju - filtr powietrza, kabinowy - ..... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeks Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Musi być ACEA C3. A firma ? Ważne żeby nie była podróba. Dowolna. Na przegląd w ASO nie musisz nic kupować, ale olej jednak warto kupić samemu u pewnego dostawcy. W ASO wleją oczywiście dobry, niemniej ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intruz Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Wiem że nie muszę, ale jak wiadomo chcemy troszkę przyoszczędzić na tych złotych częściach od Nissana ? dlatego pytam co na drugim przeglądzie wymieniają bo chciałem sam zakupić. Natomiast o olej pytałem w odniesieniu do tych dwóch co podałem. Jeden spełnia niorme C3 drugi zarówno C2 i C3. Stąd mój dylemat który z tych dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katazipen Opublikowano 14 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Witam , a ja dołączam się do pytania i ze swojej strony chciałbym zadać inne ? W Łodzi za pierwszy przegląd powiedzieli 940 zł netto ich materiały , czy znacie w okolicach Łodzi jakiś inny serwis polecany rzez was oczywiście ASO ? Bo coś ta Łódź mi przy droga . Olej zakupię własny , filtr kabinowy też ale filtr oleju i podkładka z ich strony , tylko pytanie co bzie jak padnie silnik na moim oleju ? Czy ktoś z forumowiczów miał podobną sytuację ? Mam obecnie przejechane 7000 km , i tak się zastanawiam czy nie poprosić o te zużyte/wymienione części z serwisu jak już będzie po Wymianie ? Wiem że jest tu kilku kolegów z Łodzi , także chętnie poczytam co Wy na to , jakie macie opinie o Łódzkim ASO ? Ewentualnie gdzie serwisujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uncas Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 W dniu 14.11.2021 o 16:33, katazipen napisał: Witam , a ja dołączam się do pytania i ze swojej strony chciałbym zadać inne ? W Łodzi za pierwszy przegląd powiedzieli 940 zł netto ich materiały , czy znacie w okolicach Łodzi jakiś inny serwis polecany rzez was oczywiście ASO ? Bo coś ta Łódź mi przy droga . Olej zakupię własny , filtr kabinowy też ale filtr oleju i podkładka z ich strony , tylko pytanie co bzie jak padnie silnik na moim oleju ? Czy ktoś z forumowiczów miał podobną sytuację ? Mam obecnie przejechane 7000 km , i tak się zastanawiam czy nie poprosić o te zużyte/wymienione części z serwisu jak już będzie po Wymianie ? Wiem że jest tu kilku kolegów z Łodzi , także chętnie poczytam co Wy na to , jakie macie opinie o Łódzkim ASO ? Ewentualnie gdzie serwisujecie ? Witam, Też jestem z Łodzi, stoję właśnie przed dylematem wymiany oleju po 3 tys. (rekomendował handlowiec przy odbiorze auta). Które ASO, albo gdzie polecacie wymianę oleju w Łodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtM Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Mam na koniec miesiąca przegląd po dwóch latach i już sam nie wiem jaki Olej kupić. Dzisiaj powiedzieli ze przegląd z ich materiałami to 1400zl Olej, filtry, podkładka pod korek od miski i płyn hamulcowy. Na porotokole wydania przy pierwszym przegladzie wpisany jest Olej shell helix 5w30 ar-l ultra profesional dpf C4. No i teraz się zastanawiam kupić taki czy inny? Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katazipen Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Powiem Ci tak ja zalałem Brytyjskiego MILLERS EE Performance C3 5w30 504/507 5L , silnik pracuje ciszej , to na 100% , można dać swój olej bez problemów , ja dałem też lepszy filtr kabinowy i wyszło 650 zł . plus moje części , olej i filtr kabinowy . a pewno bierz u nich Olej oleju nie kupuj sam , ale to za długo opowiadać ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastekpastek Opublikowano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 U mnie serwis nie chciał zalać olejem na którym nie było normy RN17. Musiałem wymienić olej, który wcześniej przywiozłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katazipen Opublikowano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Można wiedzieć który to serwis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dOob Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Pierwsza wymiana oleju i filtra trzy tygodnie po zakupie (przy przebiegu 1 500 km). Druga wymiana oleju w ostatni poniedziałek po kolejnych 8 miesiącach (przy przebiegu 13 500). Każdorazowo wchodziło 5L Shell 5W30. Gdyby kto pytał ile liczy ASO, wycinek z ostatniej faktury zamieszczam poniżej. Od nowego roku robocizna zauważalnie poszła w górę (wcześniej 237,50 obecnie 332,50 za roboczogodzinę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtM Opublikowano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 (edytowane) No więc dzisiaj miałem przegląd po dwóch latach i okazało się że wchodzi 5.5 litra oleju, miałem tylko 5 litrów więc 0.5 policzyli sobie po fajnej cenie. Edytowane 25 Stycznia 2022 przez ArtM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi