dodomela Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Cześć, w poprzednich samochodach miałem tak, że po 3-ch cyklach pracy wycieraczek (nie istotne czy w automacie czy włączone ręcznie), światła DRL przełączały się na mijania. Strasznie mnie drażni i mi tego brakuje w t32. Czy to się gdzieś zmienia w opcjach? Włącza jakąś kombinacją kopnięć? Przeglądam menu i tam jest tylko opcja kiedy mają się DRL włączać... jak to menu rozumieć? wcześniej to znaczy kiedy? jak się zmienia noc/dzień czy dzień/noc? nie znalazłem opcji na .... chmy... pogorszone warunki? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuk Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 3 godziny temu, dodomela napisał: Cześć, w poprzednich samochodach miałem tak, że po 3-ch cyklach pracy wycieraczek (nie istotne czy w automacie czy włączone ręcznie), światła DRL przełączały się na mijania. Strasznie mnie drażni i mi tego brakuje w t32. Czy to się gdzieś zmienia w opcjach? Włącza jakąś kombinacją kopnięć? Przeglądam menu i tam jest tylko opcja kiedy mają się DRL włączać... jak to menu rozumieć? wcześniej to znaczy kiedy? jak się zmienia noc/dzień czy dzień/noc? nie znalazłem opcji na .... chmy... pogorszone warunki? Pozdr. E no nie przesadzaj... to tylko Nissan, oni są jeszcze 10 lat przed takimi rozwiązaniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 4 godziny temu, dodomela napisał: w poprzednich samochodach miałem tak, że po 3-ch cyklach pracy wycieraczek (nie istotne czy w automacie czy włączone ręcznie), światła DRL przełączały się na mijania. 54 minuty temu, wuk napisał: E no nie przesadzaj... to tylko Nissan, oni są jeszcze 10 lat przed takimi rozwiązaniami ? Bez jaj. Może to właśnie inni są 10 lat za Nissanem w tej materii. Niby dlaczego po użyciu wycieraczek przy eleganckiej pogodzie tylko po to by zmyć robale z szyby, miałyby się DRL przełączać na światła mijania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Tak z ciekawości. Co to były za samochody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emjot Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 VW ma tak, że jak zadziała czujnik deszczu to przełącza z dziennych na mijani. Można to chyba wyłączyć w ustawieniach samochodu. Moim zdaniem powinno być obowiązkowym wyposażeniem bo masa ludzi w deszczu jeździ na dziennych i z tyłu maja ciemność. Czujnik zmierzch często reaguje dużo później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodomela Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 7 godzin temu, Andrzej G napisał: Bez jaj. Może to właśnie inni są 10 lat za Nissanem w tej materii. Niby dlaczego po użyciu wycieraczek przy eleganckiej pogodzie tylko po to by zmyć robale z szyby, miałyby się DRL przełączać na światła mijania ? no właśnie. podczas czyszczenia z robali, przy ładnej pogodzie, się nie przełączały 4 godziny temu, tomkek1912 napisał: Tak z ciekawości. Co to były za samochody? VAG i PSA, z naciskiem na PSA 3 godziny temu, Emjot napisał: VW ma tak, że jak zadziała czujnik deszczu to przełącza z dziennych na mijani. Można to chyba wyłączyć w ustawieniach samochodu. Moim zdaniem powinno być obowiązkowym wyposażeniem bo masa ludzi w deszczu jeździ na dziennych i z tyłu maja ciemność. Czujnik zmierzch często reaguje dużo później. właśnie dlatego pytam, że może czegoś tam nie rozumuje z menu, bo już chyba z 15 lat temu miałem taki fjuczer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 23 godziny temu, Emjot napisał: VW ma tak, że jak zadziała czujnik deszczu to przełącza z dziennych na mijani. Można to chyba wyłączyć w ustawieniach samochodu. Moim zdaniem powinno być obowiązkowym wyposażeniem bo masa ludzi w deszczu jeździ na dziennych i z tyłu maja ciemność. Czujnik zmierzch często reaguje dużo później. z instrukcji: "Pozycja AUTO.. Reflektory włączają się automatycznie po zmroku i podczas deszczu (gdy wycieraczka szyby przedniej działa w sposób ciągły)" Wydaje się to logiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 U mnie w pulsarze jak wycieraczki zaczynają machać ciągle to się włączają mijania. Poza tym chyba są trzy poziomy ustawienia auto świateł. Wczesne, późne i standard. Jak się ustawi wczesne to już przy ciemnej chmurze i lekkim deszczu się przełącza. Z resztą przy krótrzym dniu jesienią jak jeszcze są liście na drzewach dyskoteke mi robi. Wjadę pod drzewo przełącza na mijania, wyjade spod drzewa przeĺącza na dzienne. Już w innym wątku kiedyś pisałem, że tryb auto całkiem dobrze działa w Nissanach, a w tych chwalonych tu przez niektórych VW auto działa z opóźnieniem (może kwestia ustawień). Widzę to zwłaszcza w krótkich tunelach. Mi się zapala od razu na początku, a vw, w audi też w połowie tunelu, takiego 20-30 metrowego. Jak wyjadę to mi gaśnie gòra po 10 metrach, a w tamtych się jeszcze przez 10-20 metrów świeci. Widzę to m.in. po tym, że za jednym takim tunelem przy skręcie w prawo mi gaśnie przed przejściem dla pieszych, a tamtym sporo za. P.s. może ma to bardziej związek z zachmurzeniem i intensywnością deszczu niż pracą wycieraczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Ja jeżdżę na auto ale to mój czujnik w głowie mówi robi się niebezpiecznie i przełączam na mijania Nie chcę aby mi ktoś zaparkował w du... bagażniku Zwłaszcza, że to bardzo groźne typy uderzeń dla człowieka i często kończące się poważnymi uszkodzeniami kręgosłupa i bardzo długa rehabilitacją. Na drodze najbardziej wkurza mnie, że masa "Januszy" jeździ z dwoma lampkami od chińczyka za 5 zł, która nie spełniają żadnych norma a już na pewno nie można nazwać ich światłami DLR i jakoś ani Policji ani stacja diagnostycznym to nie przeszkadza. Fabryczne DLR to w nocy można na nich jechać od biedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Te tzw. chińczyki to ja u niektórych zauważam dopiero z kilkunastu metrów w pogodny, słoneczny dzień. Z dalsza wyglądają jakby świateł zapomnieli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi