KrzysztofH Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Czy ktoś potrafi przeanalizować te dane pod kątem błędu sondy lambda P2A00? Skasowałem wszystkie błędy które widać i powraca mi tylko P2A00 Błąd po wymianie sondy u mnie powrocil więc gdzieś musi być inna usterka. 1. Które dane to wtryski? Korekty są ok? Te z opisem INJ 1,2,3,4? A te następne INJ to co to jest? 2. Przepływ powietrza w normie? Podawane jest chyba w dwóch miejscach w dwóch jednostkach 7,69g/s i 41kg/h - dobrze patrzę? To te wartości? 3. Ciśnienie paliwa jest ok? 4. A/F SEN1 - 1.99 to jest wskazanie z tej sondy? Nie zmienia się, a chyba powinno od 0 do 1.99? Silnik 2.0dci X-trail T31, Qashqai J10, J11 Nie chcę wymieniać wszystkiego po kolei tylko zdiagnozować jeśli coś się dzieje źle, bo boje się że jak będę z tym jeździł to zapcham DPF. Mój mechanik się poddał. Dobry chłop, ale typowy wymieniacz który nie potrafi zdiagnozować problemu. (Nie mogę dodać zdjęć więc załączam pdfa) Untitled.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofH Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Nadal nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.