Lucjusz Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Witam, Mam pytanie. Wczoraj nabiłem klimatyzacje, działa bardzo dobrze. Jednak po wyłączeniu jej, samo ogrzewanie już tak nie grzeje jak przed. Wcześniej jak ustawiłem 22-23 stopnie ,to było ciepło, a teraz po nabiciu ta sama temperatura i wieje zimno. Dopiero jak ustawiłem 27 - 30 stopni to zaczęło trochę lepiej grzać.Co myślicie, czy tak musi być czy coś zepsuli w serwisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 U siebie też to zauważyłem. Najszybciej dać więcej niż 25C i dmuchawę na max na chwilę i potem z powrotem na 22-23 i leci ok. Być może coś jest nie tak lub układ chłodzenia jest przy nagrzewnicy... Obserwuję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjusz Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Hej, Próbowałem zmniejszać i zwiększać ,jak zasugerowałeś.Niestety nic. Dziwna sprawa z tą klimą. Rano wracałem z pracy i ciepłe powietrze się jakby naprawiło ale klimatyzacja też zaczęła grzać i to strasznie(przy 18 tak mocno, że wyłączyłem cholerstwo). Na nastęny dzień wszystko wróciło do normy i klima i dmuchawa działa ale termometr pokazujący temperaturę na zewnątrz pokazywał 2 stopnie powyżej zera, a na zewnątrz plus 16. Podczas jazdy zaczął się stopniowo podnosić. Już sam nie wiem o co chodzi. Jade do serwisu we wtorek tam gdzie robili klimę, może coś wymyślą. W każdym bądz razie dziękuje za podpowiedz, no i oczywiście dam znać co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Być może czujnik temperatury zewnętrznej. Nie sprawdzałem jak w Pulsarze jest umiejscowiony, ale być może nie jest na swoim miejscu. Inną sprawą, że takie przypadki już były w Almerze https://nz/viewtopic.php?t=20914 i to co opisane może i tu występować. Może tak już jest hmmm... A jak u innych forumowiczów ? Ktoś coś zauważył w tym temacie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjusz Opublikowano 1 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Witam, W końcu udało mi się usiąść i napisać... W serwisie nie byli w stanie mi pomóc. Serwisant stwierdził ,że nie może nic naprawić ,jeśli wszystko działa poprawnie. Może, jakiś sensor się zabrudził - stwierdził. Fakt ,że przez weekend wszystko wróciło do normy i działa do dziś bez zarzutów. Dziękuję bardzo za pomoc i wskazówki. Temat uznaję za zakończony. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Czujnik temperatury jest za panelem sterowania klimy, wiem bo rozbierałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjusz Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Tomkek1912 dzieki. Bede pamietal na przyszlosc jak cos znowu bedzie sie dzialo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Ja mam w sumie podobnie. Tylko u mnie wali gorące powietrze z nawiewu kierowcy, a na pasażera chłód. Poprawia się po gmeraniu w temperaturze, jakimś losowym włączeniu/wyłączeniu dual. W serwisie stwierdzili, że czujniki ok. No jak ok, to czemu świruje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.