Gość RozenPL Opublikowano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2005 Witam "speców" od Almerek. Mam problem, mianowicie jadę w sobotę wymienić olej. Mój samochodzik ma 145kkm, kupiłem go kiedy miał 130kkm. Nie wiem co poprzedni właściciel z nim robił. Wymieniłem w nim olej, kable wysokiego, świece oraz filtr powietrza. Co jeszcze mam wymienić aby była możliwość dalszej eksploatacji? Proszę o rzetelne podpowiedzi dla początkującego, najlepiej co wymienic , jakiej firmy oraz na co zwrócic uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość appaloosa Opublikowano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2005 dołączam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 Ja sprawdziłem jeszcze wszystkie płyny i na szczęście nie musiałem nic wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 ja bym zastanowil sie na zmiana sprzegla (jezeli od nowosci nie bylo ruszane), nie wiem jak poprzedni wlascicel szanowal samochood i jak ty to robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 Jak sprzeglo sie nie slizga i nie daje oznak zuzycia to po cholere wymieniac i pchac sie w koszty. Co do innych rzeczy to polecalbym: -płyn hamulcowy wymienic -olej,filtr oleju,filtr paliwa -sprawdzic poziom oleju w szkrzyni ( nie wiem jak serwis przewiduje ale mozna tez wymienic - bedziesz wiedzial na czym jezdzisz) -sprawdzic poziom i temperature zamarzania plynu w chlodnicy -sprawdzic poziom plynu od wspomagania -sprawdzic stan klockow/szczęk,tarcz/bebnow hamulcowych. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KTOSIU Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 Cze Popieram DŻODŻO, po co wymieniac elementy, które może jeszcze dłuuugo mogą pracować. To tak jakby napisać, wymień silnik, bo może twój poprzednik już go zakatował Na dzisiejszą pogodę to sprawdź temp. zamarzania płynu chłodniczego, jeżeli parkujesz na zewnątrz to może się okazać, ze jak "przyjdą"mrozy owy płyn ci zamarznie,a wtedy już sobie nie pojedziesz Oczywiście reszta rzeczy, które wymienia DŻODŻO też są ważne pozdr. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pietia_pk Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 ja bym proponował jeszcze wymienić płyn w spryskiwaczu na zimowy i sprawdzić stan piór wycieraczek (jak są zużyte wymienić ) sprawdzić czy nie ma odprysków lakieru i stan zabezpieczenia antykorozyjnego od dołu ( piasek + sól + woda= korozja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 slepi jestescie?? przeciez napisalem wyraznie ze jezeli zachodzi (w zaleznosci od stopnia zuzycia przez poprzedniego wlasciciela) taka potrzeba a nie po prostu z nudoow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 W tych autach to nie ma co za wiele wymieniać ;-) Ja bym dorzucił jeszcze może czyszczenie przepustnicy i możesz brachu smigać bezstresowo 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 ja bym zastanowil sie na zmiana sprzegla (jezeli od nowosci nie bylo ruszane), nie wiem jak poprzedni wlascicel szanowal samochood i jak ty to robisz Gio, facet jedzie na wymianę oleju, a Ty go sprzęgłem straszysz! wiem, wiem, nie nerwuj się, nie napisałeś żeby wymienił....ale póki nic się złego nie dzieje, to po co grzebać? filtry, płyny (szczególnie te narażone na zamarznięcie), świece, hamulce to podstawa ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 przylaczam sie do wypowiedzi DŻODŻO i latac ile wlezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siarek Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Ja też wiemieniałem teraz wszystkie płyny i poprosiłem znajomego mecha aby mi sprawdził co jeszcze zrobić bo również nie wiedziałem co poprzedni właściciel robił.Niestety czeka mnie wymiana jeszcze osłon przebówów i osłon amortyzatorów.Proponuje jak masz znajomego mecha niech ci sprawdzi jak wyglądają u Ciebie. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi