Luka Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Witam moja żona wymarzyła sobie juka w automacie, kupiłem, chciałem od razu zrobić serwis i wymienić olej w automacie w salonie nissan mądry pan stwierdził że w cvt olej jest dożywotni i nie wymienia się, jakoś nie chce mi się wierzyć, ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Ile ma przejechane samochod ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajus63 Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Gdzie ten serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Mi też mówili we wszystkich serwisach, że się nie wymienia. Książka serwisowa mówi, że tylko kontrola. Ale jak ciągasz przyczepę lub jeździsz w ciężkim terenie to trzeba zrobić kontrolę jakości oleju przyrządem Consult III co 90 tyś. Jak nie można sprawdzić Consultem, to wymienić olej co 90 tyś - czyli się wymienia. Ja wymieniłem dynamicznie na RAVENOL NS-2 - miałem 113 tys. Niestety przy 125 tys. skrzynia padła - jechał normalnie ale zaczęło chrobotać przy przyspieszaniu. Chyba to nie wina oleju, bo ten z RAVENOLA spełnia wszystkie wymogi. Zgłębiłem temat i ta skrzynia (jatco) jest po prostu felerna - w opiniach zaliczana do grupy wysokiego ryzyka awarii. Znajomemu w kaszkaju padła też niedługo po przekroczeniu 100 tys. Oczywiści to nie znaczy, że tobie padnie - życzę ci bezawaryjnej jazdy. Po remoncie wlali mi najnowszy RAVENOL NS-3. Ja uważam, że wymienić trzeba - co wlać oryginalny NS-2 nissana (cena z kosmosu!!!) czy inny spełniający wymogi NS-2 to już twój wybór. I tylko dynamiczna wymiana - ja zapłaciłem za wymianę około 1600 zł. Pozdrawiam i bezawaryjnej eksploatacji życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 W tej skrzyni uzywa się tylko oryginalny olej nissana, rzadnych zamienników. Jak masz wymieniac na jakis tanszy olej to lepiej nic nie ruszać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 22 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Dodam jeszcze ze do skrzyni RE0F10B zalecany jest NS2 lub NS3 ale do pozostałych czyli RE0F10D and RE0F11A tylko i wyłącznie NS3. I tylko i wyłącznie oryginalny płyn, jeśli użyjesz innego możesz zabić przekładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nysa_Zuk Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Podłączam się pod temat - model Juke 1.6 t-dig, automat cvt, przebieg 100.038 km Co warto zrobić po takim przebiegu? Wymiana oleju w skrzyni? (skrzynia pracuje płynnie, brak szarpań, nie ciągam przyczep, nie jeżdżę w trudnym terenie) Wymiana rozrządu? (nic nie słychać, cicho pracuje), świece, płyn chłodniczy, płyn hamulcowy? Pytam, bo co gdzie nie pojadę do warsztatu to słyszę inną wersję. Wiadomo, że "to nie są tanie rzeczy panie Boczek", więc trzeba robić po kolei. No właśnie, więc pytanie co trzeba? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur2203 Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Witam Poszukuję dobrego zakładu, do regeneracji skrzyni cvt w juke 2012 1.6 benzyna, czy może polecicie jakiś fachowy warsztat, który specjalizuje się w tej skrzyni i nie zedrze milionów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal Opublikowano 14 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2024 Witam. Rok temu byłem na przeglądzie skrzyni cvt, przebieg 25 tys. Nissan Juke 1.6 117KM . Skrzynie te mają wady fabryczne: -zaciera się łożysko wałka wej., im młodszy rocznik tym coraz gorzej, - zaciera się tłoczek w pompie oleju, - wyciera się blokada w kołach wariatorów. Wszystkich tych wad pozbyłem się w firmie Auto-serwis Marcin Żulewski ul.Komunalna 10b 14-200Iława. tel. 663316071. Największą rekomendacją tego zakładu było to, że Nissan Czechy naprawiał w nim nowe skrzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi