Magnum44 Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 (edytowane) Witam. Pacjęt pathfinder r51 2.5.Mam mały problem z ładowaniem. Otóż na desce rozdzielczej świeci się kontrolka od ładowania i kontrolka tak jak by od ręcznego hamulca. Sprawdziłem ładowanie 15.4. Więc wyjąłem alternator i zawiozłem do serwisu. Tam okazało się że z nim jest wszystko wpozadku. Ładowanie 14.4. Wymienili sprzegielko i tyle. Po włożeniu go spowrotem znów ładowanie 15.4. Jest gdzieś pomiędzy akumulatorem a alternatorem jakiś sterownik ładowania? Jaka może być tego przyczyną? Dodam że zapomniałem wyłączyć kamerkę i rozładowała do końca akumulator. Do totalnego zera. Nie wiem czy ma to coś wspólnego z tym. Edytowane 22 Czerwca 2021 przez Magnum44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papa_bizkit Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 (edytowane) Spalony bezpiecznik jak dobrze pamietam od miedzy innymi klaksonu. Mialem tak w Navarze jak bawiłem się klaksonem. Prześledź schemat. Może coś Ci rozjaśni. PG (1).pdf Edytowane 24 Czerwca 2021 przez papa_bizkit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil82 Opublikowano 19 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 W dniu 24.06.2021 o 17:52, papa_bizkit napisał: Spalony bezpiecznik jak dobrze pamietam od miedzy innymi klaksonu. Mialem tak w Navarze jak bawiłem się klaksonem. Prześledź schemat. Może coś Ci rozjaśni. PG (1).pdf 4 MB · 7 pobrań Witam, u mnie w xtrail t30 był właśnie spalony bezpiecznik, świeciła się kontrolka ładowania przy odpalonym silniku a ładowanie było w granicach 15,5v. Dzięki Tobie obyło się bez wyjmowania alternatora Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi