tesznar Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Zauważyłem ślady oleju na przednim zderzaku (rozchlapane duże krople), które pojawiły się zaraz po uruchomieniu silnika. Obserwowałem przez chwilę otwory nawiewu na chłodnicę, po otwarciu maski patrzyłem z góry na chłodnicę ale nie dostrzegłem źródła wycieku. Co to za symptomy i czy mogę jeździć (do momentu kiedy mechanik znajdzie dla mnie czas) jeśli nie będą się pogłębiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Znajdź szklana kule i wywróż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tesznar Opublikowano 11 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Dziękuję za podpowiedź, Debeściak. Liczyłem, że ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami w podobnej kwestii i, jak widać, tak się stało. Nie wiedziałem tylko, że omyłkowo trafiłem na forum dla prestidigitatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Chłopie, kto ma Ci powiedzieć skad wlai Ci olej? Wsadz głowę, reke, podotykaj poświęć i zobacz źródło. Tu nikt Ci złośliwy nie jest ale tez nikt Twojego auta po prostu nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tesznar Opublikowano 11 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Ale ja już ci podziękowałem, chłopie, po co się wysilasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 15 minut temu, tesznar napisał: Ale ja już ci podziękowałem, chłopie, po co się wysilasz? Zeby Ci chciaz odrobinkę jeszcze ciśnienie podnieść - udało się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tesznar Opublikowano 11 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Chyba się jednak przeceniasz. Ale starałeś się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Spokojnie! Tesznar,cała prawda bez obrazy leży po stronie Scanika.Może zbyt drastyczno-humorystycznie do tego podszedł,ale ma rację.Nikt z nas nie zastąpi Twojej ręki,ani oczu! A reszta to wróżba.Skoro miałeś krople oleju to pomyśl,...w którym miejscu były? Czy mogły spaść z rantu maski?Jeżeli tak,to i wygłuszenie powinno być mokre,jeżeli nie,to którędy?Na wyłączonym silniku sięgnij ręką do dolnego węża chłodnicy turbo i zobacz,czy czasami tam nie pluje,ale jeżeli by nawet tam pluło to olej powinien ściec na osłonę silnik a nie na zderzak...Może komuś z auta przed tobą coś wypluło...a może ptaki coś tłustego rozniosły? Miałem tak jak sroka upuściła kawałek smażonej kiełbasy porwanej z grilla u sąsiada...Sam widzisz,że bajki można mnożyć.I proszę bez napinki i niepotrzebnych pyskówek! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tesznar Opublikowano 11 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Dzięki za uwagi, te konkretne - tak sprawdzałem to. Zwróciłem się grzecznie, odpowiedziano mi insynuacją, stąd napinka. Gdy czegoś nie wiem albo nie chcę z kimś gadać to mogę nie odpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Zbyt mocno do tego podchodzisz...a odpowiedź Scanika nie była insynuacją...ot sarkazm....Ale już dość! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tesznar Opublikowano 11 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Sarkazm..., tak też znam znaczenie tego słowa, tylko że ja nie w tej sprawie wszedłem na to forum. Ale masz rację, dość - nie będę więcej niepokoił. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Na wyłączonym silniku sięgnij ręką Dobrze że zasady BHP są przestrzegane .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi