xcezx Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Witam kolegów na forum, proszę radę wczoraj miałem spotkanie z sarenka na drodze i pękł mi klosz lampy przedniej. Zapytałem na diagnostyce czy trzeba wymieniać i jak z przeglądem poinformowano mnie że nie jest w strefie reflektora i przegląd będzie ok. Mam pytanie zabezpieczyć to w jakiś sposób pod osłoną zderzaka jest więcej wyłamane i na pewno może parować lampa. Znalazłem lampę na aukcji za małe pieniądze a czy można wymienić tylko osłonę plastikowa? Czy są to jakieś zaczepy czy raczej jest to sklejone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Samodzielna wymiana klosza (zazwyczaj marny efekt) lub u "magików" zajmujących się tym profesjonalnie (czasem niezadowalający efekt) to jest coś co moim zdaniem niewarte jest świeczki. Lampa w dobrym stanie to 450-550 zł. Ja bym kupił i wymienił. Ewentualnie próba scalenia i zamaskowania pęknięcia w jakimś stopniu. Również u magików, tylko nie wiem czy robi się takie coś. Raczej kleją i spawają obudowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xcezx Opublikowano 29 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Spróbuję zabezpieczyć jakimś klejem żywica i będę obserwował czy nie paruje. Tak widziałem lampy używane zastanowię się nad tematem. Narazie uderzam do ubezpieczyciela mam AC z ochroną zniżki i film ze zdarzenia zobaczę co powiedzą i jak to wycenia, dziękuję za radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Podjedź do jakiegoś zakładu szklarskiego, a najlepiej do firmy typu "Auto Szyby". Takie rzeczy robią od ręki i nawet nie zauważysz, że wcześniej było "coś nie tak". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.