plumaS Posted September 30, 2021 Share Posted September 30, 2021 Witam, Panowie pomóżcie bo już nie mam pomysłów co dalej robić. Od pewnego czasu mam wahania napięcia w samochodzie, objawia się to czasami mrugającymi światłami, kiepskim wspomaganiem - luźna kierownica, samochód jeździ trochę zmulony - nie ma takiego przyspieszenia jak od razu po uruchomieniu samochodu. Napięcie na akumulatorze sprawdzane normalnym miernikiem i jest ok. Posiadam miernik w zapalniczce i jak odpalam samochód jest wszystko ok. Po przejechaniu 100 m lub 1000 m napięcie spada i skacze pomiędzy 12,5V - 13,5V, nigdy nie podbija do 14V, dodam że przed wakacjami w alternatorze został wymieniony regulator napięcia, kilka tygodni temu zostały wyczyszczone masy na silniku - skrzyni oraz na karoserii - podłużnicy, tylko te znalazłem. Pasek, napinacz i rolka wymienione na nowe, wczoraj wymieniony kabel masowy - dokładnie wyczyszczony i dalej to samo. Już nie mam pomysłu co może być przyczyną. Niektórzy mówią, że to dalej alternator inni, że masa gdzieś ucieka i aby zrobić nową masę lub wymienić kabel z alternatora do akumulatora. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubuss Posted October 5, 2021 Share Posted October 5, 2021 Moim zdanie trzeba do elektryka podjechać żeby pomierzyć cały samochód. Może jeszcze coś z akumulatorem jest nie tak. Ale trzeba pomierzy auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
plumaS Posted October 5, 2021 Author Share Posted October 5, 2021 4 minuty temu, bubuss napisał: Moim zdanie trzeba do elektryka podjechać żeby pomierzyć cały samochód. Może jeszcze coś z akumulatorem jest nie tak. Ale trzeba pomierzy auto Za tydzień jestem już umówiony z elektrykiem, aku wymieniane półtora roku temu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.