Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Murano nie jedzie powyżej 40km/h

Still
 Share

Recommended Posts

witam auto normalnie odpala przyśpiesza maks do  40km/h obroty strasznie wysokie 

błedy jakie wywala 

silnik:P1800 P1778 P1715

Skrzynia: P0725 U1000 P0746 P1178 P0868

po usunięciu błędów został P1800 (kod usterki elektrozaworu VIAS)

murano z50 2004 lpg 4x4 172kw

Mechanik coś pogrzebał posprawdzał niestety nie pomogło . 

u nasz z elektromechanikami w mieście ciężko znaleźć kogoś dobrego :(

Proszę o pomoc 

Jeśli znasz angielski to na YouTube jest filmik związku z tym zaworem chyba chodzi o diagnozę ale ja bym na twoim miejscu szukał tego zaworu i poprosi go wymienił na sprawny i może rozwiązać problem 

Edited by ramirez8

wymieniłem elektrozawór Vias nie pomogło następnie wymieniłem płyn w skrzyni CVT razem z filtrem i uszczelniaczem nie wpłynęło to na auto dalej jedzie maks 40 przy obrotach 3-5k 

zdjąłem kolektor ssący świeca górna środkowa cała zalana olejem (3-4tyg temu wymieniałem świece w aucie)

świece przeczyszczę wymienię uszczelkę przy kolektorze i napisze czy pomogło 

to raczej nie pomoże jak do 5 tys się wkręca i nie jedzie moim zdaniem to coś ze skrzynią może być nie chuczy nic w niej

nie słyszę żadnych stuków w skrzyni czy silniku jak jadę do 20 jedzie normalnie w granicach 30-40 strasznie obroty falują i nie chce przełączyć biegu wyższego dodam ze jak się już trochę rozgrzeję to ciężko mu ruszyć pedał gazu do końca i po chwili dopiero coś załapie :( 

szukam jakiegoś dobrego elektromechanika niech sprawdzi auto czy to skrzynia czy da sie jeszcze uratować auto.

jak ktoś miał podobny problem z murano prosiłbym o jakiś wskazówki 

• 3 weeks later...

diagnoza mechanika problem ze skrzynią biegów coś z ciśnieniem temat do zamknięcia auta dalej naprawiać nie będę czasz na zmianę ..

Mechanik powiedział ze się nie zajmują naprawą skrzyń ze mogą mi polecić serwis do naprawy .

ogólnie mój egzemplarz od początku wadliwy cały czasz się psuł :(